cultura

Teresa Broseta guanya el premi Carmesina

Ara fa 10 anys que l'autora començà a publicar amb aquest premi

Enguany se li ha atorgat per l'obra “Un gos de pel·lícula”

El divendres 27 de maig s'ha lliurat el 21é Premi Carmesina de literatura infantil. L'acte de lliurament, organitzat per la Mancomunitat de Municipis de la Safor, ha tingut lloc al Reial Monestir de Santa Maria de la Valldigna. En el mateix acte, ha estat atorgat el I Premi Safor de narrativa juvenil i el Guardó Francesc Ferrer i Pastor que s'atorga al poeta d'Oliva, Francisco Brines.

La nit ha començat amb un recital de poesia de Francisco Brines, que ha estat present a l'acte. I ha finalitzat amb un sopar a l'almàssera del monestir.

El Premi Carmesina està dotat amb 3000 euros i l'edició de l'obra per Edicions del Bullent. Enguany s'han presentat 26 obres. El jurat, format per Mario Viché, Manolo Jardí, Dolores Insa, Núria Sendra i Màrius Moneo ha atorgat, per unanimitat, el premi a l'obra Un gos de pel·lícula que, un cop oberta la plica, ha resultat ser de l'escriptora Teresa Broseta. Es dóna el cas que fa exactament 10 anys que aquesta escriptora va començar a publicar, precisament en haver guanyat l'11é Premi Carmesina.

En rebre el premi, l'autora ha manifestat que “rebre el premi Carmesina 2011 és com tornar a casa després d'una llarga absència. Perquè va ser precisament un altre premi Carmesina, ara fa 10 anys, el que em va fer creure que la literatura podia arribar a ser per a mi alguna cosa més que un somni, el que em va obrir la porta d'un món que fins a aquell moment desconeixia i em va esperonar a fer camí. No puc imaginar millor manera de celebrar un aniversari!”.

L'autora

A.B.

Teresa Broseta. Nascuda a València l'any 1963, és llicenciada en Ciències de l'Educació per la Universitat de València i en Filologia Hispànica per la UNED. Actualment treballa en l'Administració. Començà a publicar l'any 2001, arran de rebre el Premi Carmesina 2001 per La botiga del Carme, editat per Bullent. Des d'aleshores, ha publicat una vintena d'obres i ha obtingut nombrosos premis com ara el Vicent Silvestre, el Luna de Aire o el Ciutat de Benicàssim.

Encara que conrea especialment la narrativa infantil, ha publicat també poesia, teatre infantil i narrativa d'adults. En Edicions del Bullent ha publicat, a més de La botiga del Carme, Berenars amb Cleopatra i On s'amaga la son? / ¿Dónde se esconde el sueño?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.