Cultura

La poètica de l'actriu

L'actriu Estel Solé, que ha participat en sèries televisives com Porca Misèria i La Riera, de TV3, revela una nova faceta de la seva personalitat: la de poeta. Ahir va guanyar la 47a edició del premi Amadeu Oller destinat a autors inè-dits menors de 30 anys amb l'obra Dones que somniaven ser altres dones (La Galerada). De fet, Solé explica que escriu des de petita i que manté de fa anys un bloc (nisshin.blogspot.com), en què canalitzava la seva vocació literària. “En el poemari pesa molt el fet de ser actriu perquè tracta de la vida de les actrius, prou esquizofrènica, i dels múltiples jos que tots tenim”.

Des de la infància fins a la vida adulta, el poemari traça una transformació: “De petits ens anem construint dins la nostra tribu familiar i escolar, fins que pares i comences la deconstrucció per poder construir-te de nou”.

“El poemari sorprèn perquè inclou jocs infantils i de llenguatge”, comentava ahir Lluïsa Julià, membre del jurat i crítica literària. Nevera, Tetra Bric i supermercat són alguns dels objectes que apareixen en el poemari. “Són tot d'elements quotidians als quals els dóna un caire fresc i nou”. Això sense oblidar el punt “d'humor àcid però amable” que gasta l'actriu.

Generació 2.0? Sens dubte, Estel Solé té com a referents blocs literaris i noves veus poètiques (Sònia Moya, Mireia Calafell, Anna Gual), però també García Montero, Peri Rossi, Borges i Benedetti.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.