Educació

pineda de mar

Manifestació contra les retallades a l'escola pública

Famílies, alumnes i mestres del Jaume I es concentren i reclamen amb una sorollosa casserolada que els canvis en educació els marqui “el seny” i no el canvi de color polític

“Ens sentim com una moneda de canvi i veiem com les tisorades a l'educació pública les marquen criteris subjectius que no tenen en compte els beneficis obtinguts en aquests anys”. Afirmacions com la d'aquesta mare de l'escola Jaume I es van repetir ahir en la concentració que durant mitja hora es va fer al costat de la carretera N-II per fer públic el malestar dins la comunitat educativa davant les retallades anunciades per la Generalitat que inclouen la supressió de la sisena hora i els set dies de lliure disposició pels mestres que es poden tornar a transformar en la controvertida setmana blanca. La iniciativa, sorgida de la bona relació que hi ha entre professorat i pares, va aprofitar el final de les classes de la tarda per reunir un centenar llarg de persones que amb xiulets, cassoles, timbals i estris de música es van fer sentir baixant les escales que els porten fins a la carretera. “Demanem seny i criteris basats en la lògica, no mesures que es prenen de pressa, sense consens i buscant tan sols l'estalvi econòmic”, apuntava Montse, una altra de les mares. Marta, una de les professores, hi afegia “abans que l'estalvi s'ha de garantir la qualitat de l'ensenyament públic”. Tainé, presidenta de l'AMPA de l'escola va avançar que no descarten fer una convocatòria més àmplia a la resta de les escoles del municipi i també a altres centres de la comarca que estiguin interessats a fer públiques les seves reclamacions. “Estem tips que les retallades es vagin acumulant i sempre toqui a l'educació dels nostres fills. Hi ha coses amb les quals no es pot jugar tan alegrement”, va precisar. L'escola Jaume I és una de les més antigues del municipi.

LA XIFRA

100
persones
és el nombre aproximat de persones que ahir es van manifestar a Pineda contra les retallades en educació.

Suspensió de les extraescolars a Malgrat

El claustre de professors de l'institut Ramon Turró i Darder de Malgrat va aprovar fa uns dies suspendre totes les activitats extraescolars i complementàries que es duien a terme al centre “com a protesta contra les mesures que disminueixen la qualitat educativa de l'ensenyament, empitjoren les condicions de treball i retallen el salari dels seus professionals”. El claustre en vol fer difusió per afegir centres a la seva demanda.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.