Política

Portabella: “Vam ofendre la ciutadania amb l'edició del segon tripartit”

Portabella explica en roda de premsa la decisió avançada en un article en aquest diari de renunciar a presidir ERC

Considera que cal “afrontar la realitat” i insta la direcció del partit a no “fer-se el ‘longuis'”

El candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona, Jordi Portabella, ha explicat aquest divendres al migdia en roda de premsa el que ja havia avançat aquest divendres en l'article Renovar-se o equivocar-se publicat avui en aquest diari, en què anuncia la seva renúncia a presidir ERC. Durant la compareixença, el líder d'Esquerra a Barcelona ha assegurat que la decisió la pren arran dels “resultats obtinguts a Barcelona i a tot el país”. “Els resultats electorals de les eleccions catalanes han arrossegat els resultats de les municipals”, ha explicat.

Portabella, que també renunciar a la secretaria general i a qualsevol càrrec orgànic en la direcció republicana que surti del pròxim congrés de la tardor, considera que fa “el que toca”. Portabella ha analitzat la crisi del partit assegurant que ERC “va ofendre la ciutadania amb l'edició del segon tripartit”.

El candidat d'ERC a Barcelona ha fet la reflexió que el partit republicà té un “factor emotiu” que condiciona el seu vot i no està vinculat a les “propostes” ni a la “credibilitat” a aplicar les esmentades propostes.

D'aquesta manera, Portabella ha assenyalat que la formació del govern tripartit va suposar una “ofensa” per a una part dels votants republicans que no han tingut en compte l'acció governamental ja que l'“element de caràcter emotiu fa que res els sembli bé”.

“ERC té una desviació en el tema emotiu que s'ha de resoldre”, ha insistit Portabella, que ha matisat que “hi ha algunes persones que de forma justa o injusta estem associats a aquest període”.

“Et pots fer el longuis fins a un cert punt”, ha assenyalat Portabella en referència als membres del partit que no reconeixen que l'edició del tripartit ha causat una crisi a ERC que ha comportat “un Congrés amb quatre candidatures”, “dues escissions” i una sagnia de vots des de 2008.

“Jo no estic disposat a fer-me el longuis, ens hem d'enfrontar a la realitat”, ha afegit el republicà. “He passat una setmana molt dolenta”, ha confessat Portabella, que ha reconegut que després d'uns resultats que “no han estat bons”, necessito “temps” per passar el “dol”.

“Hi ha decisions que només es poden prendre quan passes el dol i en aquests moments ja em sento fort”, ha insistit Portabella.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.