Societat

El pis turístic no requerirà permís de l'Ajuntament

La inspecció dels apartaments torna a dependre de Turisme

CiU escolta el sector i desfà la regulació del tripartit

Els propietaris que lloguin apartaments a turistes no hauran de demanar cap llicència d'activitat a l'Ajuntament, sinó que només li hauran de notificar que donen aquest ús als immobles. Paral·lelament ho hauran de comunicar a la direcció general de Turisme, que serà la que mantindrà un registre de control dels apartaments turístics. El projecte de llei òmnibus, que, segons el govern, té l'objectiu de simplificar i agilitzar l'administració, marca que els apartaments surtin del paraigües de la llei d'habitatge –una decisió del tripartit que volia sotmetre a molt més control aquests pisos turístics– per fer-los dependre de la normativa de turisme, i a partir d'aquí es construirà la nova reglamentació. Segons va explicar ahir la directora general de Turisme, Marian Muro, la normativa s'aprovarà abans de final d'any.

Escoltant el sector, hi va afegir Muro, “serà una regulació amb una intervenció mínima de les administracions”. Si el pla d'usos municipals i la comunitat de propietaris ho permeten, per tant, un pis es podrà llogar a turistes. A diferència del que pretenia també el tripartit, la capacitat d'inspecció tornarà a dependre de Turisme i no pas dels municipis. Per garantir la qualitat de l'oferta, es crearà una regulació per categories dels apartaments similar a la que ja hi ha als hotels.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.