Política

Esteve es veu home de consens per presidir la Diputació

El líder municipalista de CiU deixa clar que la institució haurà de servir els ajuntaments en un mandat en què les passaran magres

El republicà Portabella ofereix a CiU un tripartit amb ICV com alternativa al pacte CiU-PP

Esteve diu que caldrà aprimar l'estructura de l'organisme

L'alcalde de Martorell i previsible nou president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve (CiU), es veu com un home de consens entre les forces polítiques i dóna per fet que la seva presidència serà acceptada. El pacte de govern a la Diputació entre CiU i el PP permetrà per primer cop des de la recuperació democràtica que els convergents presideixin la institució, on també ocuparan la segona i quarta vicepresidències, per a les quals sonen els noms del diputat terrassenc Josep Rull (CDC); l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa (CDC); els alcaldes d'Igualada, Marc Castells (CDC) i Manresa, Valentí Junyent (CDC), i els regidors de Barcelona, Sònia Recasens (UDC) i Badalona, Jordi Subirana (UDC). Una de les dues vicepresidències està reservada per a UDC mentre que el PP ocuparà la primera i tercera –CiU i el PP ofereixen la cinquena al PSC.

Salvador Esteve defensava ahir en una entrevista radiofònica a la COM que la institució haurà d'estar al servei dels ajuntaments en uns moments en què aquests “les passaran magres”. El president de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) avança que l'estructura de la Diputació s'haurà d'aprimar, tot i que nega que arribi “amb la tisora”, perquè no sap quina situació financera es trobarà. Esteve fa autocrítica en nom dels ajuntaments per haver comès un “error gravíssim” al convertir en despesa ordinària els ingressos extraordinaris que durant anys han generat el “totxo i l'urbanisme”. Per altra banda, el regidor barceloní d'Unitat, Jordi Portabella, que representarà ERC a la Diputació, sorprenia ahir oferint un pacte tripartit de convergents, republicans i ecosocialistes com alternativa al ja tancat entre CiU i el PP. Portabella demana una reflexió a CiU tenint en compte l'aspiració de substituir en el futur les diputacions per les vegueries, un objectiu que el PP no comparteix. Portabella defensa que CiU, ICV i ERC comparteixen polítiques de benestar, cultura, esports, ciutadania, comerç o educació amb les quals no coincideix el PP.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.