Societat

castells

Minyons de nou i amb regust a gamma extra

Els malves descarreguen el tres de nou i estrenen el quatre de vuit amb el pilar i el pilar de set a Barcelona

La diada també ofereix el primer quatre de vuit de l'any dels Xiquets de Reus

Han posat la directa. Els Minyons de Terrassa van llançats amb vista a la seva festa major, d'aquí a dues setmanes, i ahir a Barcelona van fer un altre pas endavant en la diada d'aniversari dels Castellers de Barcelona. Els de Terrassa ja van començar la diada de cara a barraca descarregant l'únic castell de nou de la jornada. Va ser un tres de nou folrat molt bonic i amb una estructura lleugera, pensada en el seu projecte de màxims: el tres de deu. L'eufòria terrassenca fa que se'l plantegin en una data tan matinera com el primer cap de setmana de juliol. La cosa, però, funciona, i és que ahir van estrenar dues estructures. D'una banda, el quatre de vuit amb el pilar i de l'altre un segur pilar de set folrat. Tot això gràcies al domini que enguany tenen amb l'espadat, que per festa major també podrien emmanillar-lo i pujar-lo un pis més. El festival de les manilles, la gran especialitat malva, no s'acaba, i és que l'altra gamma extra que estan treballant és el dos de nou. Ahir van fer una nova prova descarregant un dos de vuit ben lleuger. La lleugeresa, però, va fer que el castell pugés ben bellugadís i haguessin de treballar-lo de valent. Una diada productiva en espera del seu nou repte de diumenge que ve: el primer cara a cara amb els verds a Cornellà. Duel de titans que s'espera igualat.

Reus s'estrena

La diada a la plaça de Sant Jaume també va servir per a la consolidació del quatre de vuit dels Castells de Barcelona, que tot i els dubtes de la canalla van saldar sense problemes, juntament amb el dos de set i el cinc de set. I sobretot, també, per l'estrena del primer castell de vuit de l'any per part dels Xiquets de Reus, que arribaran a la diada de Sant Pere més reforçats que els darrers anys. Els de la camisa de color avellana també van descarregar el dos de set i el cinc de set.

El cap de setmana també ha deixat un bon reguitzell de castells de vuit, tot i que ningú més ha superat el sostre del tres de vuit. La colla revelació de l'any, els Castellers de Sabadell, es van tornar a apuntar una nova parelleta –el tres i el quatre– actuant a casa. Parelleta que també van completar els Castellers de Sants a la diada del Raspall, amb els Capgrossos celebrant per diferents places i carrers el seu 15è aniversari i els Castellers de Vilafranca actuant a Holanda. També al Raspall, els Castellers de la Vila de Gràcia van sumar un altre quatre, tot i que segurament la notícia més important és l'estrena dels castells de vuit per part dels Xiquets de Tarragona. Va ser dissabte, al Catllar, on van descarregar el quatre de vuit.

Solsona castellera

Per recordar serà l'actuació de dissabte a Solsona, la primer dels seus castellers, amb una plaça del Camp plena de gom a gom i amb una estrena molt meritòria amb tres castells de sis.

Inici de la temporada més intensa

“La temporada castellera comença per Sant Joan”, aquesta frase, tot i que tenint en compte els castells que s'han fet fins ara sona estranya, sí que té una gran certesa històrica i simbòlica. I és que fa uns anys els grans castells començaven a Valls per aquesta data, que obria la temporada a tot el país. Però no només és una referència històrica, sinó que també suposa el tret de sortida de la temporada castellera més intensa, la que es viu amb més passió. A partir del dia 24 comencen els grans derbis i duels, comencen a destapar-se diades de gamma extra i s'inicia el calendari tradicional, que dóna prioritat a les diades amb motiu de festes majors per sobre de les de nova creació.

Valls, doncs, viu al ritme de la diada de Sant Joan i aquest cap de setmana les dues colles s'han preparat a fons amb diferents assajos especials. La Colla Joves, que sortirà primera gràcies al sorteig públic de dissabte, aposta per la tripleta com a programa de màxims. La Vella, per la seva banda, també treballa el tres i el quatre de nou, però cobra més força com a tercer castell el quatre de vuit amb el pilar. A més, els rosats, a diferència dels vermells, disposen de pilar. La batalla ja està a punt.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.