Educació

pineda de mar

Unes 150 persones clamen contra les retallades en el sector de l'ensenyament

La manifestació va recórrer alguns carrers del municipi fins a arribar a l'ajuntament, on es va entregar un manifest a l'alcalde, Xavier Amor (PSC)

Unes 150 persones van sortir ahir pels carrers de Pineda de Mar per demanar l'aturada de les retallades en el sector de l'ensenyament previstes per la Generalitat. La marxa, que va sortir de la plaça del Mar en direcció a l'ajuntament, va aplegar pares, alumnes i algun professor dels diversos centres públics del municipi. A més, la manifestació també va servir per reivindicar la no supressió de la sisena hora. Durant tot el recorregut, els concentrats es van fer sentir gràcies als xiulets i les cassoles que van fer sonar. A la marxa també es van veure pancartes amb lemes com ara: “Invertir en educació no és malgastar” o “Prou retallades en l'educació”.

“Està demostrat que el nivell acadèmic ha pujat des de la implantació de la sisena hora”, explicava una de les mares. “Sempre que es retalla toca a ensenyament o a sanitat”, exclamava una altra de les manifestants. “La sisena hora s'ha de mantenir, ja que, si no, hi haurà un greuge comparatiu amb els centres privats i concertats”, va exclamar una professora present a la protesta, i hi va afegir que “els professors hauran de fer la mateixa feina amb menys hores i cobrant menys”.

La manifestació, convocada a través de les xarxes socials, va acabar a la plaça Catalunya, i davant l'ajuntament es va llegir un manifest. Entre altres punts, el text posava èmfasi en el fet que “un alumne que durant sis anys rebi aquesta hora haurà acumulat més de 1.000 hores; és a dir, un curs escolar i escaig més que sense fer la sisena hora”. En el manifest també es destaca que “la sisena hora permet exercitar determinades habilitats” i “ofereix majors oportunitats educatives”. La marxa va ser rebuda per l'alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor (PSC).

LA XIFRA

1.000
hores
són les que es calculen que perdran els alumnes amb la supressió de la sisena hora.

Amor: “Faré arribar el manifest”

Per la seva banda, l'alcalde es va comprometre davant els manifestants a fer arribar les seves queixes a la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau. “Personalment, crec que s'estan equivocant”, va dir Amor. “Estic de part vostra”, hi va afegir l'alcalde en un gest que li va servir per posar-se els concentrats a la butxaca i que li va valdre un aplaudiment final.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.