Política

El convergent Puigdemont entrarà en el club d'alcaldes independentistes

Deixa molt clar que sempre ha reivindicat la llibertat de Catalunya i que treballa amb la idea que “no hi ha una altra opció que tenir un Estat propi”

El grup és una idea de la primera autoritat de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, d'Unió

El futur alcalde de Girona i diputat de CiU al Parlament, Carles Puigdemont (CDC), ha avançat que formarà part de la nova associació de municipis independentistes, que va proposar l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal (UDC), i ha fet una crida a altres alcaldes de qualsevol signe polític perquè s'hi sumin.

“Si hi ha un grup d'alcaldes independentistes, jo, amb molt de gust, hi seré”, ha anunciat en una entrevista, en què ha admès que la iniciativa li sembla una bona idea, a falta de saber com es pot vehicular.

És més, Puigdemont estaria “encantat” de formar part d'una associació que estigués integrada per alcaldes de diversos colors polítics que comparteixin una visió independentista en el marc d'un espai de diàleg i de debat polític.

Tot i això, ha condicionat la seva entrada que sigui un club d'alcaldes i no de municipis independentistes -fet que hauria de passar per una votació al ple-, i ha al·legat que el fet que la població ho sigui o no “és una cosa més complexa i complicada”.

A més de mostrar el seu convenciment que la proposta de Vila d'Abadal anava en aquest sentit, Puigdemont ha rebutjat presentar-la en forma de moció al ple consistorial, tot i que l'estudiarà si ho fes un altre grup com la CUP.Amb tot, ha subratllat que no seria la primera moció que tracta la independència que s'aprova al consistori.

Precisament, en el debat sobiranista, Puigdemont es defineix com una persona independentista i deixa molt clar que sempre ho ha reivindicat i que treballa amb la idea que “no hi ha una altra opció que tenir un Estat propi”.

I és que, segons el seu parer, han fracassat els intents perquè la identitat catalana tingui un encaix còmode i satisfactori a l'Estat, i per això aquest ja no pot ser el camí: “Durant molts anys he estat dispost i he treballat perquè hi hagués un acord perquè això pogués ser possible en el marc d'un estat modern. Això no ha funcionat, i ara no hi ha motius per defensar la via de l'autonomisme”.

“Alguns ho viuen en clau de fracàs personal i altres ho vivim com una ratificació del que hem pensat sempre”, ha recalcat el futur alcalde de Girona, després de destacar que fa molts anys que milita a CDC.

Només així, segons Puigdemont, serà possible seguir les polítiques econòmiques i d'infraestructures que s'impulsin des de Catalunya, així com que es respecti la llengua catalana. També aposta per fer aquest camí cap a la independència amb tothom, fins i tot amb UDC, perquè “és un error pensar que a una Catalunya lliure s'ha de desfer de gent”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.