Política

Arenys de mar

CiU i PP pacten i donen dues regidories a l'oposició

El regidor del Bloc Municipal (VIA-SI-Rcat), Àlex Acero, assumeix els departaments d'Inserció Laboral i Comerç però pensa treballar sense entrar a formar part del govern

“És veritat que és un nou concepte que seria si fa no fa el més proper a les llistes obertes”. Així valorava l'alcalde arenyenc, Estanis Fors, la incorporació del regidor del Bloc Municipal, Àlex Acero, que juntament amb el PP dóna suport al nou govern, però que en el seu cas treballarà des de l'oposició. Una situació “poc usual”, com reconeixen els mateixos regidors, ja que el candidat del Bloc Municipal, coalició formada pel ViA, SI i RCat, Àlex Acero, tindrà responsabilitats al capdavant de l'àrea d'Inserció Laboral i Comerç però sense entrar al govern. Com explica ell mateix, es tracta de “fer una oposició més activa i participativa” i mantenir la llibertat de proposar qualsevol qüestió més enllà del que acordi el govern. Segons va explicar l'alcalde, des d'ahir mateix el regidor té autorització per signar el que consideri oportú, i al mateix temps es dóna el cas que en els plens podrà intervenir com a regidor de l'oposició en el torn de precs i preguntes per interpel·lar el govern. De la mateixa manera, Acero no participarà en les juntes de govern i haurà de demanar la informació com la resta de grups a l'oposició. No tindrà cap dedicació especial i la retribució serà de regidor a l'oposició en funció de les assistències i dietes. El candidat del Bloc Municipal assegura que mantindran la seva ideologia independentista tot i estar al costat del govern, al qual s'ha afegit també el PP, que ha assumit les Governació, Esports i Brigada Municipal. “El trauma el poden tenir ells, i no nosaltres, que tenim clar que cadascú tindrà la seva llibertat”, explica.

LA FRASE

Tothom li havia ofert aquestes carteres perquè està clar que és la persona idònia per fer-ho
Estanis Fors
alcalde d'Arenys de mar

LA FRASE

Nosaltres no hem pactat amb ningú, només tenim responsabilitats en dues regidories
Àlex Acero
regidor del bloc municipal a l'oposició

“La jugada d'aïllar CiU era lletja”

El candidat de Bloc Municipal va llançar la proposta de treballar des de l'oposició a la resta de grups, però finalment s'ha quedat sol. Acero va criticar “la jugada d'aïllar CiU amb un govern en minoria” i va afegir que era una opció “lletja i nefasta”. Els intents liderats pel PSC de sumar amb la resta de forces d'esquerres no van prosperar ni abans ni després de la proclamació del nou alcalde.”Han prevalgut les inèrcies històriques i els polítics no han volgut entendre la proposta per treballar i plantar cara a la crisi”, va explicar Acero. “Tothom li havia ofert aquestes carteres perquè és la persona idònia per fer-ho”, va afegir l'alcalde, Estanis Fors. Per assumir el càrrec, Àlex Acero ha deixat la presidència de la Unió de Botiguers d'Arenys de Mar, que ocupava des de finals de l'any passat. L'única condició que ha posat el regidor als seus companys de govern és un compromís per sanejar el “forat negre” de les finances municipals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.