Successos

Un operatiu policial dirigit per Albiol decomissa dues tones de productes en un mercat

L'alcalde de Badalona supervisa l'acció policial en el “mercat de la misèria”, al barri de Sant Roc

CiU lamenta que García Albiol aprofiti “operacions policials habituals” per transmetre una falsa imatge d'intensificació de la pressió sobre problemes complexos

Un operatiu policial supervisat per l'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol (PP), ha decomissat avui més de dues tones de productes que es venien il·legalment a la zona coneguda popularment com el “mercat de la misèria”, sota el pont de l'autopista, al barri de Sant Roc.

En l'operatiu han participat 30 guàrdies urbans de Badalona, 10 mossos d'esquadra, 3 policies nacionals i 12 policies locals de Sant Adrià de Besos.

Segons que han informat fonts municipals, el material ha estat confiscat perquè els seus venedors “estaven cometent una infracció administrativa” en no disposar del corresponent permís de venda ambulant ni mostrar cap document que acredités la seva compra de manera legal.

Tot el material confiscat, en la seva gran majoria reciclat o procedent de les escombraries, ha estat recollit en 5 camions dels serveis de neteja de l'ajuntament de Badalona.

García Albiol ha explicat que aquest tipus d'actuació se seguirà realitzant de manera habitual amb l'objectiu que els veïns de la zona que pateixen aquesta situació puguin tornar a la normalitat.

L'alcalde ha indicat que espera que s'aconsegueixi “recuperar la dignitat de tota aquesta zona, acabant amb els problemes d'insalubritat, inseguretat i de convivència que genera l'existència d'aquest mercat il·legal”.

En el moment de l'operació al “mercat de la misèria”, en un lloc pròxim a on cada setmana es fan els encants de Sant Adrià de Besòs, hi havia concentrades aproximadament un miler de persones entre venedors i clients.

De la seva banda, el president del grup municipal de CiU, Ferran Falcó, que en l'anterior legislatura havia estat el responsable dels temes de seguretat del consistori, ha lamentat que García Albiol “aprofiti operacions policials habituals per transmetre una falsa imatge d'intensificació de la pressió sobre problemes complexos com el mercat de la misèria”.

Falcó ha recordat que en diverses ocasions de l'últim mandat municipal ja es van fer operatius policials de la dimensió del d'avui, de forma prolongada en el temps, “en els quals es decomissaven entre 500 quilos i 4 tones de material”, ha afirmat.

Ferran Falcó ha considerat “una simple política d'aparador el missatge que avui ha volgut enviar l'alcalde, quan ho ha volgut reforçar amb una fotografia d'ell mateix passejant pel lloc dels fets després de l'operatiu policial”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.