Societat

transports

Foment manté l'aposta pel corredor mediterrani

El Ministeri de Foment va refermar ahir la seva aposta pel projecte de corredor ferroviari per a mercaderies des d'Algesires fins a França i la resta d'Europa. El flamant portaveu del govern estatal i ministre de Foment, José Blanco, va garantir a les comunitats autònomes implicades (Catalunya, el País Valencià, Múrcia i Andalusia) que en els pròxims mesos començarà a posar a licitació obres per poder dur a terme aquest projecte per portar mercaderies des del nord d'Àfrica i des de les esmentades zones de l'Estat cap a Europa.

La Comissió Europea (CE) decidirà a la tardor quin eix ferroviari per a mercaderies potenciarà i finançarà durant la pròxima dècada. Blanco va garantir ahir que l'Estat continua apostant pel projecte del Mediterrani, el més viable econòmicament si es compara amb el projecte que des d'Algesires arriba a Madrid i el País Basc.

Les comunitats temen que Europa acabi finançant un traçat més curt, fins a València o Múrcia, i que una part dels fons europeus es reparteixin amb l'altre corredor que apadrina l'Estat espanyol. La xarxa ferroviària arribaria fins als ports d'Hamburg o Rotterdam. Diverses entitats empresarials, comercials i d'emprenedors han reclamat la urgència de l'obra.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.