Política

Ferran Requejo rebutja ser el candidat d'ERC a les eleccions generals

El catedràtic de ciència política de la UPF no vol entrar en batalla amb Ridao

La candidatura de Junqueras té la intenció de seguir buscant una persona de la societat civil per encapçalar la llista dels republicans

El catedràtic de ciència política de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), Ferran Requejo, ha comunicat aquest dilluns al pròxim president d'ERC, Oriol Junqueras, que declina la seva oferta per encapçalar la llista dels republicans a les eleccions generals del 20-N. Fonts pròximes a la candidatura de Junqueras, han atribuït aquesta decisió a la manca de voluntat del catedràtic de política d'enfrontar-se en unes primàries al secretari general dels republicans, Joan Ridao, per anar de número 1 d'ERC a Madrid.

Aquestes mateixes fonts han lamentat la decisió de Requejo i han destacat que era un perfil vàlid, preparat i amb una professionalitat reconeguda. Tot i això, la candidatura de Junqueras té la intenció de seguir buscant una persona de la societat civil com a candidat i ha ofert a Ridao anar de número dos, però l'actual diputat ho ha rebutjat.

Des de la candidatura de Junqueras valoren Ridao com un “excel·lent parlamentari” i elogien la feina que ha fet en els últims anys però aposten per combinar “renovació amb continuïtat”. I d'aquesta fórmula surt la voluntat que sigui un independent de la societat civil el cap de llista i Ridao es quedi com a segon.

Amb aquest clima, des de la candidatura de Junqueras no tenen gaire esperances en trobar una persona de la societat civil disposada a posar-se el capdavant de la candidatura. Si finalment no troben a ningú, Joan Ridao podria acabar repetint com a cap de llista de les eleccions generals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.