Anna Maria Poch Goicoechea

Professora i il·lustradora

La professora i il·lustradora Anna Maria Poch Goicoechea va morir ahir dilluns, dia 1 de juny, a l'edat de 46 anys, víctima d'una leucèmia, a l'hospital de Can Ruti de Badalona.

Nascuda a Girona el 5 de juliol del 1962, va estudiar belles arts a Barcelona seguint una tradició que, de fet, havia començat la seva mare, que era una coneguda catedràtica de dibuix a l'institut Vicens Vives de Girona. Anna Maria Poch va dedicar els últims dotze anys a la docència a l'escola Sant Josep de Sant Hilari i a l'escola d'adults d'Arbúcies, centres on era professora de dibuix.

En el vessant artístic, havia fet diverses exposicions i havia col·laborat amb les seves il·lustracions en diversos àmbits. També va estar vinculada al diari El Punt arran de les col·laboracions que va fer a finals dels vuitanta a El Puntet, un suplement infantil de la revista Presència, juntament amb Àngel Daban. Aquestes col·laboracions consistien a inventar-se jocs per a la mainada, en els quals Anna Maria Poch s'encarregava dels dibuixos i l'animador infantil Àngel Daban desenvolupava els guions.

Anna Maria Poch va morir de leucèmia esperant un trasplantament de medul·la que finalment no va arribar, després d'una campanya que va despertar una onada de solidaritat a l'escola de Sant Hilari, on gairebé tots els treballadors es van fer donants de moll de l'os, tot i que la possibilitat de trobar algú compatible era remota. Les mostres de solidaritat també havien sorgit entre els alumnes de l'escola, que havien fet felicitacions de Nadal i dibuixos per a la mestra.

Germana del dibuixant i il·lustrador Joan Antoni Poch, autor de la vinyeta La Punxa d'en Jap, que es publica a El Punt des del 1980, estava casada amb Jordi Tura i era mare de dos fills, Clàudia i Daniel.

La cerimònia exequial se celebrarà demà dimecres, dia 3 de juny, a les 10 del matí, a l'església parroquial d'Arbúcies.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.