El Corte Inglés ja és l'amo del solar de Mataró on anirà el centre comercial

L'empresa avança 4,8 milions d'euros dels 30 milions que acabarà pagant

En un acte a porta tancada, el director d'El Corte Inglés a Catalunya, Ángel Montesinos, i el gerent de l'empresa municipal d'urbanisme de Mataró –Pumsa–, César Fernández, van signar ahir l'escriptura pública de la parcel·la de Can Fàbregas perquè s'hi ubiquin els grans magatzems. Segons l'Ajuntament, ara haurà de ser l'empresa qui sol·liciti les llicències, presenti els projectes i construeixi l'edifici i Pumsa haurà de prosseguir els tràmits per posar a disposició del nou amo la finca que ara està ocupada per la fàbrica catalogada de Can Fàbregas. En aquest sentit, l'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, va explicar que el trasllat del conjunt industrial es farà «les properes setmanes». Una operació, aquesta última, que té quatre denúncies sense resoldre als jutjats interposades pel grup de la CUP. Malgrat això, les dues parts calculen que les obres del centre comercial podrien començar a la primavera vinent, un cop Can Fàbregas s'hagi desmuntat i traslladat.

el contrapunt

D'amagatotis

lluís martínez

La signatura de l'escriptura pública d'ahir va tenir pocs espectadors. Tret dels polítics de torn, ningú hi va poder anar perquè va ser a porta tancada i gairebé d'amagatotis. No deixa de sorprendre que una de les principals apostes estratègiques i un dels projectes que ha de servir per revifar una economia local en hores baixes arribi ara per la porta del darrere i que s'hagi de fer sense públic i sense periodistes. Potser és que els responsables de la multinacional no volien enfrontar-se a la premsa i no tenien ganes de contestar determinades preguntes incòmodes, que segur que sortirien. Com que qui paga mana, l'Ajuntament ha dit amén a tot. I posats a deixar incògnites damunt de la taula, perquè no s'han fet servir els mitjans de comunicació públics, que paguem tots, per fer unes fotos i unes imatges, que s'han hagut de repartir després també a aquests mitjans. Potser ha fallat la confiança en els de casa o ho fan millor els de fora?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.