Sense - El Punt

L'arquitecte més proper

Reobre les portes la Casa Museu Domènech i Montaner de Canet de Mar

La col·lecció es presenta de manera més didàctica gràcies a les noves tecnologies

La casa on l'arquitecte Domènech i Montaner passava les vacances i aprofitava també per treballar, ara casa museu, ha reobert les portes un cop acabada la modernització de les instal·lacions per adaptar-les a les noves tecnologies. L'objectiu era reformar el museu per fer-ne més atractiu i didàctic el recorregut, tant a la casa on vivia l'arquitecte amb la seva família a l'estiu com a la masia Rocosa, que hi ha just al costat i que servia de taller durant les estades que feia a Canet. La col·lecció de les peces que es conserven de la casa museu es poden consultar ara a través de les pantalles tàctils que s'han distribuït pel nou espai. Entre aquests objectes que l'arquitecte modernista va crear a Canet hi ha algunes peces que es van trobar a les golfes de l'edifici i que s'han pogut restaurar, com ara una peça de guix obra d'Eusebi Arnau, estret col·laborador de Domènech i Montaner.

El recorregut per la casa permet resseguir els espais més íntims i familiars, com ara el despatx i els lavabos, amb tots els detalls i vitralls modernistes. La projecció en relleu de dos personatges durant la visita fa més amens aspectes quotidians de l'època, com ara el fet que la casa ja disposés de lavabos i que el seu propietari es fes portar amb tartana des de l'estació, que tenia a prop.

L'espai de la masia Rocosa, construïda entre els segles XVI i XVII, presenta el personatge com a polític i intel·lectual, a més del seu vessant d'arquitecte. El regidor de Cultura, Pere Xirau, confia que la reforma museística faci augmentar el nombre de visitants, que era de prop de 10.000. “Ara tenim una col·lecció presentada d'una altra manera, de cara al segle XXI”, hi va afegir. El projecte ha tingut un cost de 364.387 euros, finançat en part amb fons europeus.

La sala Forcano

La reforma de la casa museu ha permès destinar una sala permanent, a la primera planta de l'edifici, a mostrar la manera particular d'entendre la imatge del reconegut fotògraf Eugeni Forcano. La sala s'inaugurarà dimecres a les set de la tarda, i també s'hi podrà visitar l'exposició temporal Eugeni Forcano, fotografies 1960-1996, en què s'exposaran fotografies dels diferents períodes i estils de l'artista per apreciar la seva llarga trajectòria fotogràfica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.