Societat

societat

La UdG i Astrid renoven el projecte Pis Amic

Per segon any, estudiants de la UdG i joves amb síndrome de Down viuran junts

Dos estudiants universitaris i sis joves amb síndrome de Down conviuran al llarg d'aquest curs en un pis de la residència Campus de Montilivi-RESA. Serà el segon curs acadèmic que es desenvolupa aquest projecte que duu per nom Pis Amic, una iniciativa pionera a l'àmbit de l'Estat espanyol que té com a objectiu ajudareals joves amb discapacitat en el seu camí cap a l'emancipació i treballar per a la inclusió social d'aquest col·lectiu.

Ahir, amb motiu de l'inici de la segona edició del projecte, es va fer, al rectorat de la UdG, una trobada amb els joves que ja han participat en la iniciativa, els que hi participaran aquest any, les famílies dels nois i noies amb discapacitat, responsables de l'associació Astrid 21 i representants de la UdG. “El suport a aquest tipus de projectes formen part de la responsabilitat social de la UdG; del seu ADN”, va destacar la rectora, Anna Maria Geli, que va encoratjar els promotors del projecte a seguir endavant. Tothom, de fet, va valorar molt positivament els resultats d'aquesta iniciativa, si bé la mare d'un dels discapacitats va demanar la possibilitat que aquests joves puguin fer una estada més llarga al pis de la residència universitària. I és que en aquests moments, els estudiants universitaris són fixos durant tot el curs mentre que els joves discapacitats hi passen dos per trimestre. Tres dels sis joves amb discapacitat que l'any passat van viure al Pis Amic repeteixen aquest any l'experiència. La psicòloga d'Astrid, Brigida Raset, va reconèixer que, tot i que l'objectiu del projecte és que els joves assoleixin l'emancipació, de moment això no és possible per una falta de recursos econòmics.

L'acte d'ahir es va acabar amb el lliurament d'un regal als joves que han passat pel Pis Amic i als que hi passaran i amb un piscolabis.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.