CiU veu sembrades «les primeres llavors» per governar Catalunya

S'erigeix com a segona força, davant del PP, amb més del 22% dels vots

CiU va veure complertes ahir amb escreix les expectatives amb què havia encarat uns comicis poc motivadors a priori per al seu electorat, mobilitzat ja per les properes eleccions catalanes, i que havia plantejat com a prova del cotó amb vista al 2010. Amb el ja eurodiputat Ramon Tremosa com a cap de cartell, la federació va combatre la bipolarització i va recuperar part del suport del seu electorat que es va abstenir fa cinc anys, amb Ignasi Guardans com a cap de llista. CiU es va situar un altre cop com a segona força a Catalunya, amb més del 22% dels vots, sobretot gràcies a l'ascens de les comarques de Girona i Lleida. I sense cantar victòria no renuncia, segons el secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, que Salvador Sedó es coli a l'eurocambra quan entri en vigor el Tractat de Lisboa i l'Estat disposi de quatre eurodiputats més. La Coalició per Europa –que CiU integra amb el PNB i el BNV, entre altres– es va endur el 5% dels vots a l'Estat i va revalidar els dos eurodiputats: el segon per a Izaskun Bilbao, del PNB.

Per Mas, els resultats són el preludi d'una victòria que espera que sigui prou àmplia per governar el 2010. Per aconseguir-ho, va emplaçar l'electorat a «treballar fins a l'últim minut» amb «humilitat».

LA VALORACIÓ

ARTUR MAS
PRESIDENT DE CIU
«CiU va a l'alça; el PSC, ERC i ICV-EUiA, a la baixa. El resultat demostra que s'han sembrat les primeres llavors per al canvi. Ara bé, això requereix constància»
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.