Educació

UNIVERSITAT

Estudien si les xifres són rere els èxits musicals

Un equip d'investigadors de la Universitat de Girona (UdG), el Laboratori de Gràfics i Imatge (Gilab), ha iniciat un projecte de recerca sobre la influència dels números i, per extensió, de les matemàtiques en els èxits musicals. Els investigadors volen incidir en els ingredients matemàtics que ajuden el cervell humà a judicar les peces musicals. “El nostre cervell sap quins són els èxits musicals i la nostra tasca serà traduir-ho al llenguatge matemàtic”, diu Javier García, professor associat de la UdG.

L'estructura i l'entorn

Mateu Sbert, catedràtic de Llenguatges i Sistemes Informàtics a la Universitat de Girona (UdG), encapçala el Gilab, que aplicarà mesures provinents principalment de la Teoria de la Informació. Els investigadors, que parteixen que les melodies acceptables per als humans no són infinites, volen estudiar l'estructura matemàtica del tema i la interacció amb l'entorn.

A banda de García i Sbert, Miquel Feixas i Anton Bardera formen part del projecte Matmusic, que ha rebut una subvenció de 50.000 euros per part del Ministeri de Ciència i Innovació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.