El lector escriu

Albert Gasulla, ‘in memoriam'

Ens ha deixat un català de soca-rel, l'Albert Gasulla, publicista de professió i apassionat del bàsquet. Ha treballat tota la vida, des d'aquestes dues vessants, per la llengua i la cultura del nostre país.

Ja a mitjan dels anys setanta va introduir la llengua catalana a la publicitat, posant esment sempre en la correcció lingüística. Una de les seves fites era la difusió dels nostres costums i les nostres tradicions; era un goig rebre les seves felicitacions cada Nadal (les trobarem a faltar). Allí hi podíem llegir tota mena d'explicacions sobre les festes nadalenques. És a dir, tot allò que imprimeix caràcter català i ens diferencia de les interferències vingudes de fora.

Quan per aquestes dates guarneixo el rebedor de casa amb verd de Nadal i hi poso la figura d'un jugador de basquet, que és un caganer, sempre penso en l'Albert Gasulla, que fa molts anys va fer aquest detall per a tots els seus amics del bàsquet. I ara el seu record és més viu que mai.

Tots els que hem tingut la sort de conèixer-lo i tractar-lo, tindrem present el seu mestratge, la lluita pel país que sempre l'ha acompanyat en tots els seus actes. “He participat, com a soldat ras, en moltes accions que s'han pogut fer per Catalunya i contra el franquisme”, ens deia. Ara ens toca a nosaltres prendre el relleu. I ho hem de fer com ell, amb ironia i amb contundència, sense fer cap concessió.

Albert, les noves generacions lluitarem i aconseguirem la independència de Catalunya i, allà on siguis, ho celebraràs perquè també serà un èxit teu.

Moltes gràcies pel teu exemple i per haver compartit les teves vivències amb nosaltres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.