Divuit entitats de Girona reclamen un debat públic per debatre la seguretat del TAV

Divuit entitats cíviques de Girona van entrar ahir a la Subdelegació del Govern de l'Estat una petició dirigida al Ministeri de Foment per reclamar més informació sobre les obres del TAV i per reivindicar un debat públic amb totes les parts implicades que serveixi per aclarir dubtes sobre el projecte de cobriment de la infraestructura. El president de l'associació de veïns de Sant Narcís, Martí Carreras, va destacar que amb l'acció d'ahir no es pretén anar «contra ningú», sinó només expressar que des del principi ha faltat «molta informació».

Carreras va afegir que l'acció de les entitats «és una mà estesa a la resta d'associacions per tenir tota la informació i esvair dubtes».

En aquesta línia, la portaveu de la Plataforma Ciutadana del TAV, Erika de Ketenburg, va expressar els dubtes tècnics que diversos enginyers han mostrat sobre el projecte de cobriment del TAV a l'altura de Girona i va lamentar que encara ningú no hi hagi donat resposta.

En l'escrit que faran arribar a Foment, les entitats expressen la preocupació pels informes que «tècnics de reconegut prestigi i experiència personal» han emès en el sentit que potser el projecte «no és suficientment segur per als ciutadans de Girona». El col·lectiu vol conèixer les mesures previstes per contrarestar la incidència del pas de la tuneladora en els habitatges més propers, així com l'afectació en les capes freàtiques de Girona o les futures vibracions quan ja funcioni el túnel. Les entitats entenen que la decisió de fer-lo passar pel centre de Girona no respon a criteris tècnics i recorden que un ramal pel costat de l'autopista seria més barat i totalment segur. Reiteren que amb els ramals que enllacessin amb la via convencional en el cas dels combois que tindran parada a la cèntrica estació de Girona n'hi hauria prou i s'evitarien les obres. Les entitats signants són: les associacions de veïns de Santa Eugènia, Devesa-Güell, Sant Narcís, Germans Sàbat, Fontajau, Mas Ramada, així com Mou-te en Bici, El Llop Ferotge, Mosqueig Cul-actiu, La Patuleia, Ampa Cassià Costal, Ampa IES Santa Eugènia, Plataforma Ciutadana del TAV, Associació Bombers de Girona, Col·legi de Periodistes de Catalunya, periòdic El Dimoni, Parròquia de Santa Eugènia i la CUP.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.