Aznar ven la seva etapa al govern espanyol com la de «més progrés» per a Catalunya

L'expresident espanyol també defensa la reforma del finançament del 2001

Dins de la seva etapa com a president del govern espanyol, José María Aznar va reivindicar especialment l'acord de finançament subscrit amb CiU el 2001, que fa vuit anys es va defensar com «el millor en els darrers 300 anys», va recordar. En un moment de discrepància entre els governs espanyol i català per la reforma i en plena crisi, l'expresident va defensar la seva recepta per millorar les finances espanyoles, tal com explica en el seu llibre. L'aposta d'Aznar és «abaixar els impostos i reduir el dèficit i el deute públic», i s'oposa frontalment a la de l'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero, que ha optat per incrementar el dèficit per afavorir la inversió pública. Catalunya i Madrid seran, a parer de l'expresident, els territoris més afectats pel combinat de Rodríguez Zapatero que, a més, creu que farà encara més difícil arribar a un acord sobre el finançament. «Hauran de pagar bona part de la factura financera que s'acumula sense límit», va vaticinar.

En un moment en què Rodríguez Zapatero passa per hores baixes a Catalunya pels seus reiterats incompliments, Aznar va defensar que els vuit anys en què ell va ser l'inquilí de La Moncloa van ser els de major «progrés social, econòmic i laboral» per als catalans. Aznar també va reivindicar la paternitat del projecte del TAV entre Barcelona i Madrid i la «major ampliació» de l'aeroport del Prat.

Mas li respon

CiU va reivindicar ahir la seva influència en els governs d'Aznar com a rèplica. Després de reunir-se amb la UGT, Artur Mas, va dir que «si les coses van anar raonablement bé era perquè hi havia un govern de CiU a Catalunya».

Tres presidents del PP

Foto inèdita ahir en la conferència de l'expresident espanyol José María Aznar. S'hi va poder veure els tres darrers presidents del PP a Catalunya. Començant per l'actual president de Vueling, Josep Piqué, l'ara president del grup parlamentari dels populars, Daniel Sirera, i la vigent presidenta, Alícia Sánchez-Camacho. Tots tres van escoltar les receptes de l'expresident espanyol, que detalla en el seu llibre, España puede salir de la crisis. Es tracta d'un volum que ha permès a l'expresident estatal i president de la Fundació FAES, la factoria d'idees del PP, tornar a la palestra política. El llibre no només presenta mesures per sortir de la crisi –entre elles l'abaratiment de l'acomiadament– sinó que acusa Rodríguez Zapatero d'haver dilapidat l'herència econòmica que li va deixar el PP.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.