Les obres de regeneració de la sorra de les platges comencen per Premià

Semblava que Premià de Mar quedaria fora del pla del Ministeri de Medi Ambient per regenerar la sorra de les platges, però no només hi ha entrat sinó que ha estat el lloc per on ha començat l'actuació. El vaixell que draga la sorra del fons marí i la transporta, a través d'una canonada, fins al litoral era ahir a la tarda davant de la platja de l'Ós fent les feines prèvies al transvasament de sorra. «El fet de reclamar, d'anar a Madrid a dir que nosaltres també hi teníem dret, es tradueix ara en el fet que no només ens hi han inclòs sinó que som els primers», va declarar ahir l'alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch (CiU), que hi va afegir, però, que «tampoc preteníem ser els primers». Cal recordar que el litoral premianenc no és el que està en més mal estat actualment dels municipis del Baix Maresme inclosos en el pla. Segons van informar ahir fonts municipals, el vaixell treballarà a Premià de Mar durant aproximadament una setmana i es desconeix quina serà la pròxima parada. D'altra banda, la reconstrucció del passeig, que va començar dimecres, s'allargarà dues setmanes més. A Cabrera de Mar les obres per reconstruir el passeig malmès pels temporals van començar fa dues setmanes, però confiaven, tal com va anunciar la demarcació de Costes, que serien el primer municipi on s'aportaria sorra regenerada amb el vaixell. El regidor de Medi Ambient, Jordi Mir, es va mostrar sorprès ahir que el vaixell comencés a actuar a Premià de Mar. El fet que Costes estigués esperant els permisos mediambientals per extreure la sorra del fons marí fa pensar al regidor que s'ha avançat l'actuació a Premià. Mir confia que la platja de Cabrera, pràcticament inexistent en plena temporada de bany, sigui la següent a reposar sorra.

El Consell de Ministres va aprovar ahir les actuacions d'urgència que ja s'han començat a Cabrera i també les de Vilassar de Mar, amb un pressupost aproximat de 4.928.377 euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.