cultura

Cicle de cinema en català a Elna, Argelers i Cabestany

El Festival del Film de Girona, la Filmoteca de Barcelona i el Col·legi de realitzadors de Catalunya han col·laborat amb l'associació nord-catalana Cinémaginaire per la programació

“Volem introduir en el paisatge cinematogràfic de la Catalunya Nord la realitat del cinema en català” explica François Boutonnet, president de Cinémaginaire, la xarxa de cinema de proximitat que organitza el cicle Mirem Català. Aquest cicle de cinema en català realitzat per cineastes i actors catalans, amb subtítols en francès, tindrà lloc de febrer a juny als cinemes d'Elna, Argelers de la Marenda i Cabestany. Els cinemes de Prats de Molló i Banyuls de la Marenda s'incorporaran properament en aquesta xarxa. L'associació Cinémaginaire i la productora Kalimago han distribuït arreu de l'estat francès la pel·lícula El coronel Macià i van organitzar la primera projecció francesa de Pa Negre. Entre els projectes d'aquesta associació hi ha organitzar una programació de cinema infantil , tot i que “com amb les pel·lícules per a adults ens trobem amb el problema de l'escassetat de film fets en llengua catalana” afirma Boutonnet.

Lluís Valentí, director del Festival de Cinema de Girona destaca que les pel·lícules triades “representen el talent cinematogràfic català” i que, al seu parer, aquest cicle “s'hauria de poder fer també a París o més enllà”. Nicolas Garcia, batlle de la ciutat d'Elna on tindrà lloc la inauguració del cicle i que dona suport logístic a la iniciativa, vol ajudar el cinema en català “perquè s'inscriu dins la voluntat de l'ajuntament d'Elna de promoure la catalanitat”. Terenci Vera, regidor municipal responsable de cultura catalana assenyala “la importància d'oferir cinema en català als escolars que l'aprenen, així podran viure la llengua en situació de normalitat”.

Cicle de sis pel·lícules

L'obertura d'aquest cicle cinematogràfic Mirem Català tindrà lloc el divendres 3 de febrer a dos quarts de set del vespre al cinema Vautier d'Elna. S'hi projectarà el curt 501, premi Gaudí de curtmetratges 2010, en presència de la realitzadora Laia Fàbregas. Els organitzadors anuncien “un film sorpresa en avantprimera i en presència del seu realitzador”.

Els films que s'aniran projectant en els diferents cinemes fins al mes de juny son La plaça del Diamant de Francesc Betriu, 3 dies amb família de Mar Coll, Anita no perd el tren de Ventura Pons, La rossa del bar també de Ventura Pons i La Banyera de Jesús Garay. El preu de l'entrada serà de 4 euros. Es pot demanar més informació al telèfon 0033468082216. Les activitats de Cinémaginaire es poden trobar al web http://cinemaginaire.org

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.