cultura

Teatre

Portaceli, nova directora del Teatro Español

La directora valenciana ha estat la candidatura més ben valorada de les 23 que s'hi van presentar

Una comissió d'experts ha seleccionat Carme Portaceli com a nova directora del Teatro Español. A hores d'ara, falta que la regidoria de cultura i Esports de l'Ajuntament de Madrid a qui correspon el nomenament de les direccions ho avali. Es podria confirmar el nomenament aquesta mateixa setmana, segons un comunicat fet públic per l'Ajuntament de Madrid.

Del 2004 al 2012, Mario Gas (un altre director amb forta relació a la cartellera catalana) va assumir el càrrec de director del Teatro Español, de Madrid. Per ara, el compromís serà del gener del 2017 al desembre del 2019.

Portaceli (València, 1960) és una directora que ha sovintejat presentacions a la cartellera de Madrid, així com també a Barcelona. La directora també va ser una de les quatre candidates a substituir Sergi Belbel al TNC ara fa quatre anys (el càrrec l'assumiria, finalment, Xavier Albertí) i a assumir tasques de direcció artística al Centro Dramático Nacional.

Impulsora de la Factoria Escènica Internacional (FEI), presenta habitualment muntatges d'autors contemporanis internacionals, que tenen un notable compromís social i polític. Portaceli ha estat la candidatura més ben valorada de les 23 que s'hi van presentar.

Pel que fa al Matadero, s'hi van presentar 32 projectes i s'ha optat per a una direcció col·legiada, si ho avala la regidoria de cultura: Mateo Feijóo, María José Manzaneque i Almudena Ávalos.

És la primera vegada, que l'Ajuntamnet ha plantejat el concurs per separat per diferenciar les direccions de l'Español i les naus del Matadero.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia