El Museu del Cinema mostra el treball de cinc creadors gironins

«Pantalla oberta» vol continuar sent l'aparador de la creació audiovisual independent

Pantalla oberta s'ha reformulat per tercera vegada per eixamplar els seus objectius, que són difondre la producció audiovisual que es fa a les comarques gironines. Si abans la projecció dels treballs creatius de joves realitzadors es limitava a un dia i a una hora concrets, amb la nova fórmula de projecció contínua s'amplia el marge de difusió de les respectives obres a tres setmanes. El Museu del Cinema ha pres les regnes d'aquest format i, sota el títol de Pantalla oberta. Espai per a nous creadors, ha confeccionat una selecció heterogènia per tal d'oferir des d'avui i durant quatre mesos petites retrospectives de cinc creadors, els treballs agosarats dels quals ho tenen complicat, al marge dels festivals, per projectar-se en els circuits més convencionals.

Òscar Pérez

(Del 16 de març al 4 d'abril). La mostra arrenca amb aquest documentalista de llarga trajectòria. La seva obsessió sempre ha estat reflectir la societat actual a través de la càmera. Una opció que no obre gaires portes, però que amb la seva tenacitat i perseverança ha aconseguit obrir una escletxa i, de mica en mica, consolidar-se professionalment. D'ell es projectaran If the camera blows up (2008, 12 minuts) i Salve Melilla (2006, 52 minuts).

Joan Enric Barceló i Víctor Correas

(Del 6 al 25 d'abril). L'humor més sorneguer i surrealista és l'arma principal d'aquest duet de joves franctiradors que han aconseguit clavar diana en més d'un festival amb el musical El vuelo de Mario (2008, 4 minuts). A més d'aquest popular curt, es podrà veure DO2 (2006, 11 minuts), Sota la sorra (2008, 15 minuts) i Manualidades (2009, 3 minuts).

Paco Cavero

(Del 27 d'abril al 16 de maig). També fa ús de l'humor, en el seu cas més negre, freak i gore. A més de creador de curts versàtil, és un gran dibuixant, un competent animador i un excel·lent dissenyador. A la mostra no hi faltarà Yo y sus geranios (2007, 14 minuts), que es complementarà amb No la vas a entender (2008, 7 minuts), ¿Qué demonios ocurre? (2009-2010, 14 minuts) i No entender (2009, 2 minuts), firmada conjuntament amb Albert Blanch.

David Ruiz

(Del 18 de maig al 6 de juny). Fa anys que a banda de realitzar curts ha dedicat esforços a promocionar el gènere del curtmetratge des de la plataforma ja consolidada del Festicurts de Figueres, que ell dirigeix. Amant dels gèneres fantàstic i de terror, la seva passió traspua en cada fotograma de les seves petites peces manufacturades amb gran cura i molta cinefília. La seva aportació a la mostra és la més extensa, amb nou títols: Versus (2004, 8 minut), No te asustes (2004, 5 minuts), No te asustes 2 (2005, 15 minuts), La habitación (2006, 15 minuts), Noise (2007, 8 minuts), From inside (2009, 1 minut), Doppelgänger (2007, 1 minut) –conjuntament amb Nacho García–, Scaletti: Girona Connection (2008, 1 minut), El oculto (2009, 15 minuts).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.