El Cercle de Lectors arriba al vintè aniversari amb més de 50.000 subscriptors

El Cercle de Lectors ha complert vint anys. El club de lectura nascut com a segell català del Círculo de Lectores va celebrar ahir aquesta efemèride amb un acte al qual va assistir l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu a, a més de Fernando Carro, president i conseller delegat del Cercle de Lectors i representants del món editorial. L'entitat celebra l'aniversari amb més de 50.000 subscriptors (el 85% dels quals resideixen a Catalunya) i havent ofert als socis uns 300 títols anuals: més de 6.000 en total, dels quals gairebé la meitat són per al públic infantil i juvenil. L'ens considera que en aquest temps ha contribuït al «necessari procés de normalització lingüística», amb la creació d'una biblioteca essencial en llengua catalana. Des de fa uns anys, també s'han impulsat, amb el segell Galaxia Gutenberg, projectes com ara algunes obres completes d'autors catalans, o l'Antologia de poetes catalans. Amb motiu de l'aniversari, avui s'obre al públic l'exposició Cercle de Lectors, 20 anys, al centre cultural de la fundació a Barcelona (Consell de Cent, 323). La mostra és un recorregut per les diferents edicions i revistes, i inclou il·lustracions originals per a llibres que han fet artistes com ara Barceló, Viladecans o Ràfols-Casamada.

D'altra banda, el Grupo Planeta ha entrat amb el 50% en l'accionariat de Círculo de Lectores, gràcies a l'acord amb el grup Bertelsmann, que fins ara n'era l'únic propietari.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.