Cultura

Els rèdits de la cultura lliure

S'acostuma a atacar la cultura lliure perquè, segons es diu, no és sostenible, destrueix llocs de treball i és perjudicial per als artistes perquè no persegueix guanys. Però per als incombustibles activistes del Fòrum Internacional d'Accés a la Cultura i al Coneixement en l'Era Digital (FC Fòrum), que, amb seu a Barcelona, coordina la incansable Simona Levi, són “fal·làcies” que llaura el poderós lobby de les indústries del copyright.

I ara s'han entestat a demostrar-ho en una altra trobada d'especialistes de tot el món que, amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat, tindrà lloc els dies 28, 29, 30 i 31 d'octubre a l'Arts Santa Mònica, la Universitat de Barcelona i la sala Conservas. FC Fòrum, que es va celebrar l'any passat per primer cop, examinarà els nous models de sostenibilitat econòmica en l'era digital analitzant alguns casos pràctics. Entre d'altres, han convidat els fundadors de The Pirate Bay, el popular portal d'intercanvi d'arxius P2P, que també han creat una empresa de microcrèdits per baixar continguts que funciona com un pot de propines a internet (Flattr.com). I també hi dirà la seva Johanna Blakley, una investigadora de mitjans i cultura de l'entreteniment que té la teoria que la gran expansió de la indústria de la moda rau en l'absència de propietat intel·lectual.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.