Cultura

L'alcalde de Lleida recorda al bisbe que l'art de la Franja depèn del Museu

Àngel Ros que qualsevol decisió ha de passar pel consorci del Museu Diocesà

L'Ajuntament aposta per un pacte polític per compartir la col·lecció

L'alcalde de Lleida, Ángel Ros, ha assegurat avui que el bisbe Joan Piris, no pot decidir en solitari el futur de les peces d'art que es disputen les diòcesis lleidatana i de Barbastre, perquè qualsevol decisió passa pel consorci del Museu. Ros ha fet aquestes declaracions després que el Bisbat de Lleida hagi desistit de la seva reivindicació de l'art de la Franja que li reclama des de fa quinze anys el de Barbastre a l'apartar-se del procés civil.

“La meva posició no canvia i és la que defensaré al consorci del Museu i és que Lleida per totes les vies jurídiques ha de defensar el seu dret sobre les obres”, ha dit Ros. Amb tot, ha insistit que això no treu un pacte polític entre l'Aragó i Catalunya per gaudir conjuntament d'aquestes obres sobre la base d'una unitat de col·lecció.

El bisbe Piris ha anunciat aquesta decisió després de la reunió que ha mantingut avui a Madrid amb el nunci del Vaticà a Espanya, Renzo Fratini i el bisbe de Barbastre, Alfonso Milián per arribar a un pacte eclesiàstic sobre els 112 béns del Museu de Lleida.

La diòcesi lleidatana ha justificat la seva renúncia expressa als jutjats argumentant que acata les decisions eclesiàstiques, que sempre han donat la raó a Aragó.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.