cultura

Bromera publica l'últim Premi Blai Bellver de Narrativa

L'estany de foc, de Silvestre Vilaplana, novel·la un dels episodis més sagnats de la Inquisició a València

Demà, 4 de novembre, arribarà a les llibreries l'obra guanyadora de l'últim premi Blai Bellver de Narrativa, L'estany de foc una novel·la on Silvestre Vilaplana entrellaça realitat i ficció prenent com a base la persecució de què fou víctima la Bíblia Valenciana a l'acabament del segle XV.

Aquesta traducció en llengua vernacla de la sagrada escriptura va ser prohibida pràcticament des de la seua publicació i s'ordenà empresonar els responsables i cremar tots els exemplars en un assetjament tan implacable que va fer dubtar de la vertadera existència de l'obra. Finalment, l'únic full que es conserva de la Bíblia Valenciana es va trobar casualment al segle XIX. Després de passar per diferents propietaris, el full va arribar a la Hispanic Society de Nova York, on encara es conserva.

L'obra de Silvestre Vilaplana ficciona el destí de l'últim exemplar d'aquesta obra i el dels seus posseïdors, que el protegeixen amb la seua pròpia vida perquè no caiga en mans de la Inquisició.

Amb una narració trepidant, plena d'intriga, suspens i acció, el relat explica l'obsessió de Juan de Monasterio, inquisidor inclement nouvingut a València, per aniquilar l'obra i els seus responsables amb tots els mecanismes al seu abast.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.