cultura

publicacions

Onze poetes i dos fotògrafs proposen un viatge per la geografia urbana de Valls

El segell Cossetània Edicions, amb la complicitat de la revista ‘BValls de lletres', posa l'apunt literari a les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela

Onze poetes i dos fotògrafs proposen als lectors un recorregut particular per la geografia urbana de Valls. Ho fan amb el segell Cossetània Edicions, que amb la complicitat de la revista BValls de lletres ha volgut posar l'apunt literari a les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela del 2011.

El resultat és Onze x 2, un llibret en què la portada –un detall de l'escultura d'un caragol emblemàtic de Valls– dóna pistes del que hi ha a l'interior. “Volíem que fos un viatge completament subjectiu, amb indrets de la ciutat que inspiressin alguna cosa”, explica l'editor Jordi Ferré. Els autors han tingut plena llibertat per escollir la temàtica dels poemes i de les imatges. En alguns casos els fotògrafs han captat la seqüència per adaptar-la a un poema i, en d'altres, han estat els poetes els que s'han inspirat en les imatges; però és impossible descobrir qui ha inspirat qui. Els editors se senten prou satisfets d'aquesta obra, “que contribueix a dignificar allò que ens envolta mitjançant el llenguatge”. Per les pàgines d'Onze x 2 desfilen records que fan pensar en espais emblemàtics, alguns dels quals ja han desaparegut, com el camí de la Torratxa que descriu Magí Sunyer i l'antiga fàbrica de Ca Creus, de Lluís Figuerola. Onze x 2 és el viatge emocional que han entreteixit aquests autors representatius d'una àmplia generació encapçalada per la jove autora Sílvia Güell i que tanquen poetes més veterans i de recorregut important com Biel Guasch i Lluís Figuerola. Entremig, Míriam Culleré, Núria Ventura, Magí Sunyer, Cèlia Marcos, Joan Guasch, Joan Josep Miracle, Lluís Figuerola Tondo i la gent de BValls de lletres, tots sota l'objectiu de les càmeres de Carles Cubos i Francesc Parés.

LA FRASE

Volíem que fos un viatge completament subjectiu, amb indrets que inspiressin alguna cosa
Jordi Ferré
Editor de Cossetània
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.