cultura

Cultura

La Lira Ampostina posa a la venda 3.000 entrades per al concert de Serrat

L'objectiu és recaptar fons per a l'escola de música

El concert es farà a l'exterior del pavelló firal d'Amposta i el cantautor interpretarà dos temes

El concert benèfic de La Lira Ampostina amb el cantautor català Joan Manuel Serrat (La Lira Ampostina versiona Serrat) del proper divendres 17 de juny comença a prendre forma. Finalment no es farà a l'auditori de La Lira, on la capacitat és de només 550 places, sinó a l'exterior del pavelló municipal de fires, cedit per l'Ajuntament, i s'han posat a la venda 3.000 entrades a un preu de 25 euros (20 per als socis), que es poden adquirir a la seu de La Lira i d'altres entitats musicals de la comarca. Ja n'hi ha 500 de venudes. El concert durarà entre una hora i una hora i quart i la banda de La Lira, integrada per un centenar de músics, interpretarà uns 14 temes del disc Serrat sinfónico, adaptats pel mestre Adolf Ventas i pel també músic Jordi Grisó a la música de banda. “Els temes de Serrat estan pensats perquè la seua veu predomine i aquí el que hem de fer és que predominen els instruments”, va explicar el director de la banda, Octavi Ruiz. Serrat a més de donar suport desinteressat al concert assistirà de convidat i a més s'ha compromès a cantar acompanyat per la banda de La Lira la mítica Paraules d'amor i Petita música. “Tots els que participen en l'organització i en el concert ho fan de forma altruista”, va manifestar ahir el director de la banda, Octavi Ruiz, que va destacar “la sensibilitat” de Serrat envers la continuïtat d'entitats com La Lira.

El concert s'ha organitzat per recaptar fons per a l'escola de música de La Lira, que travessa per un moment complicat. De fet, el lema és Per una escola de música amb futur. “No podem abaixar el llistó de la qualitat”, va manifestar el president de la societat, Javier Escrihuela, que va assenyalar que la seua entitat continua lluitant per aconseguir la subvenció del Departament d'Ensenyament a les escoles municipals de música xifrada en 540 euros per alumne, que representaria per a l'entitat un ingrés anual de 80.000 a 90.000 euros. L'Ajuntament està negociant el tema després de no haver atès la petició de La Lira per no crear un greuge comparatiu amb l'altra societat musical: La Unió Filharmònica.

Suports

Per tirar endavant el concert del dia 17 La Lira ha demanat la implicació d'establiments comercials i institucions del municipi. Més d'un centenar hi han col·laborat.

LA XIFRA

700
socis
té la societat musical La Lira. Per això l'auditori els quedava menut per al concert de Serrat.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.