cultura

De Canes a Moscou i...

Robert Bellsolà s'està guanyant a pols i dia a dia la reputació del “Santiago Segura català”. Després de batallar per trobar sortida comercial al seu llargmetratge Passi el que passi, rodada pràcticament sense pressupost, i sense cap mena de subvenció ni ajuts institucionals, ha aconseguit catapultar el film per diverses vies.

La primera, i amb més tradició, és la seva confirmada presència al festival de Canes, i es converteix així, ni que sigui tangencialment, en l'única proposta de cinema català juntament amb Pa negre. Si bé no estarà present a les sessions oficials a competició, sí que ho farà a través de l'important Marché du Film –un mercat on es troben els professionals de l'audiovisual de tot el món–, on té prevista la seva projecció demà divendres, 13 de maig, a les 13.30 h (Palais F).

També, la pel·lícula produïda per Aiguaviva Films i rodada a les poblacions d'Estanyol, Bescanó, Aiguaviva i Girona, ha rebut la gran notícia d'estar seleccionada pel proper 33è Moscow International Film Festival, dins la secció Focus on Spain. Per altra banda, segons el mateix director, ha aconseguit vendre els drets d'antena de la pel·lícula a TV3 i a un agent de vendes internacional, Joker Films Inc. del Canadà, que ja l'ha venuda a Polònia. I, el més important, si tot va com és previst, finalment Passi el que passi arribarà als cinemes de Catalunya aquest mes de juliol. Aleshores, el somni de Bellsolà s'haurà completat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.