cultura

vilanova i la geltrú

La cultura del Penedès celebra el seu bon estat de salut

L'Institut d'Estudis Penedesencs reparteix els premis Collita 2011 en la segona Festa de la Cultura

La cultura del Penedès s'ha celebrat aquest cap de setmana després de l'entrega, divendres a la nit, dels premis Collita 2011 que organitza l'Institut d'Estudis Penedesencs. Els reconeixements es van lliurar al Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú en el marc d'una festa presidida pel conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell. Ramón Arnabat, responsable de l'Institut, va destacar que l'objectiu de la festa “és reconèixer l'activitat cultural de persones i entitats al llarg del temps. Aquest premis, que són nous, es tornen a donar i es donaran cada dos anys. Els vam voler donar en el marc d'una festa”.

El premi Santiago Rusiñol de les Arts, que reconeix la tasca feta per persones i entitats en els diversos camps de la creació artística, va ser per a l'artista de Vilafranca del Penedès Fèlix Plantalech i Batlle. El premi Pau Casals de Trajectòria i Compromís Cultural va ser per a l'entitat vilanovina Talaia, per la seva activitat en favor del Penedès; el premi Emili Giralt a la recerca va ser per Vicenç Carbonell, historiador vilanoví que ha fet una tasca destacada de toponímia a la regió. El premi Teresa Basora a la Promoció i Divulgació Cultural el va recollir Josep Maria Jané i Samsó un reconegut activista cultural de l'Arboç.

LA FRASE

Aquests premis de reconeixement de l'activitat cultural s'havien de donar en el marc d'una festa
Ramon Arnabat
institut d'estudis penedesencs
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.