cultura

Cultura

Dos tècnics es presenten per dirigir el Centre d'Arts Visuals d'Amposta

Són l'ampostina Núria Gil i el tarragoní Blai Mesa

Serà una plaça temporal, d'un any, ja que no es descarta cedir-ne la gestió a una empresa privada

Gairebé vuit mesos després de la seua inauguració, el Centre d'Arts Visuals d'Amposta està a punt de tindre un director gerent. L'Ajuntament va treure a concurs la plaça i el jurat decidirà a mitjan aquest mes de juny entre dos finalistes: Núria Gil (Amposta, 1964), llicenciada en història de l'art i coordinadora de l'Aula d'Art de la URV a les Terres de l'Ebre, i el tarragoní d'adopció Blai Mesa (Barcelona, 1977), gestor cultural i productor audiovisual que ha fet de comissari del festival de vídeo i art digital Strobe d'Amposta. Tots dos es presenten per dirigir aquest centre, un dels nou que funcionen a Catalunya, que vol ser una plataforma per als joves creadors del territori. Gil, fins i tot, ha creat un grup al Facebook des del qual fa difusió del Centre d'Arts Visuals i, alhora, recull el suport de gent del territori a favor de la seua opció.

La plaça que el consistori ha tret a concurs és de mitja jornada i de moment només per un any, segons va explicar la regidora de Cultura de l'Ajuntament d'Amposta, Mari Mar Panisello. De fet, el consistori no descarta en un futur signar un conveni amb la Generalitat i la Diputació per convocar un altre concurs i cedir la gestió de l'equipament a una empresa privada, perquè es faça càrrec de la seva direcció artística i la gestió econòmica. Aquesta fórmula és la que ja funciona a hores d'ara al Centre d'Arts Visuals de Tarragona. “És un tema del qual s'ha parlat, però no hi ha res decidit”, va matisar Panisello.

El Centre d'Arts Visuals ampostí es va inaugurar a finals d'octubre de l'any passat, amb l'exposició de la Biennal d'Art Ciutat d'Amposta. Des d'aleshores, s'han fet càrrec de la seva gestió els tècnics de l'àrea de Cultura de l'Ajuntament d'Amposta.

LA DATA

30/10/10
Es va
inaugurar el Centre d'Arts Visuals d'Amposta amb un espectacle audiovisual i l'exposició de la biennal.

Un equipament amb vocació territorial

El Centre d'Arts Visuals d'Amposta naix amb vocació territorial i amb l'objectiu de ser una plataforma per als joves creadors de tota l'àrea geogràfica i la voluntat de desenvolupar funcions d'investigació, recerca, formació i producció en el món de les arts visuals. És un dels nou que hi ha al país, i ocupa un edifici de nova construcció annex al Museu del Montsià.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.