cultura

“València necessita una cançó”, el documental

Un audiovisual sobre la música en valencià serà presentat al Feslloch

  • VÍDEO: Vídeo promocional del documental

El Feslloch, que tancarà La Gira 2011, ha sigut el continent elegit per a l'estrena del documental València necessita una cançó, dirigit per Borja Pons i Guillem Nicolàs, sobre la música en valencià.

L'audiovisual ha reunit el testimoni de més de 30 personatge, entre músics –Raimon, Feliu Ventura, Xavi Sarrià, Pep Gimeno Botifarra– i periodistes i sociòlegs.

La cinta e analitzen el gran esclat que ha experimentat la música en valencià durant els últims anys i fa un repàs per la història de la nostra música, des de la nova cançó fins al rap o el techno actuals; i analitza l'espectacular projecció que viu als nostres dies, en què la quantitat de grups i discos publicats, la qualitat d'aquests i la diversificació d'estils, és la més alta de tots els temps.

També aprofundeix en la relació entre música en valencià i política, i denúncia la invisibilitat a que les institucions i els mitjans públics valencians sotmeten a la cultura expressada en català al País Valencià.

La cinta es pre-estrenarà el 9 de juliol dins la programació del Feslloch 2011 i pròximament es projectarà en una gira de per tot el territori.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.