Sánchez Arévalo reflexiona sobre les tensions «físiques i emocionals» a «Gordos»

El director Daniel Sánchez Arévalo va presentar ahir a Barcelona Gordos, un film coral en què reflexiona al voltant de cinc històries que protagonitzen persones amb sobrepès. La comèdia gira entorn als «excessos físics i emocionals» de personatges que conflueixen en un grup de teràpia al qual no van tant per aprimar-se com per saber per què no es troben a gust amb el seu cos. Pel director, Gordos no és una pel·lícula sobre el sobrepès físic sinó sobre el sobrepès emocional. «El que engreixa els protagonistes no és la pizza, ni el gelat, ni les hamburgueses. El que els engreixa de veritat són totes les coses que els passen i que no saben com digerir», opina. No ha estat un rodatge fàcil. Ha durat deu mesos perquè els actors han experimentat els canvis físics dels personatges, han hagut d'engreixar-se i aprimar-se, controlats per metges. Antonio de la Torre, Verónica Sánchez, Raúl Arévalo, María Morales, Letícia Herrero i Roberto Enríquez són alguns dels protagonistes del film, que s'estrena demà. Els personatges són víctimes de diferents tipus de discriminacions i angoixes per culpa del seu físic, des d'un model homosexual que cau en desgràcia a causa del seu sobrepès, fins als canvis que experimenta en el seu cos una embarassada. Acceptació i reconeixement social, amor i sexe són alguns dels ingredients del film. «Vull que els meus grassos siguin àgils, guapos i divertits, que ens enamorin i ens atrapin, que ens emocionin, que tinguin llum», apunta el director, que confia haver fet una comèdia però amb una base dramàtica prou sòlida. «El meu objectiu més ambiciós és trobar una transició natural del drama a la comèdia, de l'emoció a la rialla, del trencament a la tendresa», raona.

Sánchez Arévalo, que fa uns dies va presentar el nou film fora de competició al Festival de Venècia, es va donar a conèixer amb Azul oscuro casi negro, el seu llargmetratge de debut, que ha rebut una cinquantena de premis a festivals d'arreu del món, entre els quals tres Goya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.