La programació del TCC tanca les portes després de quinze anys oferint música i cinema a Tarragona

Des de 1994 l'associació cultural sense ànim de lucre Anima't ha dut a terme una programació estable de música i cinema en versió original que ha convertit Tarragona «en un referent dels pocs que té la ciutat pel que fa a la cultura». Ara, però, Anima't anuncia que es veu obligada a suspendre la programació per la manca de suport de l'Ajuntament. Anima't «no té un escenari favorable per continuar treballant a la ciutat en el marc actual, la qual cosa comportarà que el desembre que ve es posi punt final a la programació que s'aixopluga sota l'etiqueta TCC (Tarragona Cutura Contemporània)». La programació «ha permès seguir des de Tarragona l'actualitat musical i cinematogràfica com mai abans havia estat possible; per fi no calia anar al cinema a Reus o Barcelona, o les bandes emergents nacionals, estatals o internacionals podien presentar els seus treballs a la capital», segons els responsables d'Anima't, que afegeixen: «Aquesta programació estable ha estat possible gràcies a la confiança que fins a la data hi han dipositat les institucions públiques, el sector privat i el públic.» Amb tot, «ara la confiança de l'Ajuntament de Tarragona, que aporta un 25% del pressupost, no es renova en uns terminis acceptables i no s'acaba de trobar una línia de diàleg que permeti entendre quina és la política cultural que se seguirà». Anima't afegeix en un comunicat que «el canvi de govern a l'Ajuntament va comportar per a l'associació l'endarreriment en el pagament del conveni». Per altra banda, els representants d'Anima't afegeixen que també han patit «polítiques contradictòries»: «La regidora anterior va retallar 18.000 euros l'import concedit a l'entitat i va fer l'encàrrec que no programéssim més cinema quan ja estava mitja temporada contractada.» Segons l'associació, la regidora actual, Carme Crespo, els ha fet «l'encàrrec de recuperar la programació de cinema en versió original i de disminuir la programació musical»: «Hi ha regidores que pensen que som una empresa i d'altres que creuen que una programació internacional es gestiona fent picar els dits d'un càrrec de representació pública.»

En un comunicat escarit, la regidoria de Cultura de Tarragona va puntualitzar que «el 2010, l'Ajuntament continuarà programant concerts a les sales de música de la ciutat i es mantindrà la projecció de cinema en versió original». Amb tot, no s'indica si aquesta programació continuarà sent responsabilitat d'Anima't. D'altra banda, el grup municipal del PP també va demanar ahir, a través d'un comunicat, que Carme Crespo «expliqui quina alternativa té al Tarragona Cultura Contemporània».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.