Entren en una nau de Sils i carreguen dos camions amb vuit tones de coure

Els lladres van accedir a quatre magatzems més del mateix polígon industrial

Ahir al matí, els Mossos d'Esquadra i la policia local de Sils patrullaven pel polígon industrial Bosc d'en Cuca per verificar quantes empreses havien estat assaltades durant la matinada. Els lladres van entrar com a mínim en cinc instal·lacions tallant el filat que hi ha a la part posterior. En quatre d'aquests recintes només van regirar els patis buscant-hi objectes de valor, i ahir encara no se sabia exactament què havien robat. La que en va sortir més malparada va ser Ferralles i Metalls Sils SL. Els intrusos van inutilitzar els detectors de l'alarma de la nau amb cinta aïllant i van tapar les càmeres de seguretat. D'aquesta manera van poder treballar tranquil·lament i van agafar tant coure com van poder de dins el magatzem. En total es van endur unes vuit tones d'aquest material, que van carregar en un camió que hi havia aparcat dins del recinte i en un altre vehicle pesant que portaven els lladres. També van intentar endur-se un altre camió de l'empresa més gran, però no van aconseguir engegar-lo. Abans de marxar, però, van deixar a les instal·lacions una rentadora que duien i que segurament els feia nosa per carregar el coure. Per fugir no van dubtar a tirar a terra la porta del davant. El responsable de l'empresa es va assabentar ahir al matí del robatori quan era a la sala polivalent La Llacuna de Sils i de seguida va anar a la nau per comprovar in situ les destrosses. Es va adonar que se li havien endut la mercaderia més valuosa i que havien deixat el material menys important com ara l'alumini.

Tot un tràiler

El diumenge 7 de juny, uns lladres també van robar, a plena llum del dia, un tràiler de Transports Japic Petit de Llagostera, carregat amb 24 tones de coure, que estava estacionat a pocs metres de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de trànsit de Girona, a la zona del Mas Xirgu. Uns desconeguts van desenganxar a batzegades el camió tractor perquè no el van poder engegar i van enganxar-n'hi un de Transports Martínez que havien robar a la zona. Gràcies al GPS es va poder localitzar el camió robat al polígon Santiga, a Barberà del Vallès, però els lladres ja n'havien buidat la càrrega. El juliol passat van robar tres camions carregats de coure a Transports Japic Petit.

Més pressió policial

Arran d'aquest cas, la patronal del transport Asetrans va reclamar que els Mossos investiguin més a fons la xarxa, segons els transportistes molt ben organitzada, que fa temps que «fa desaparèixer» tràilers carregats, moltes vegades de coure.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.