Política

Bourquin creu que cal ser “fada” o “tocat de l'ala” per girar-se cap a Girona

En la inauguració del bulevard Georges Frêche a Clairà el president del Llenguadoc-Rosselló qualifica de “bestiesa” que la universitat de Perpinyà desenvolupi lligams transfronterers

A Clairà van inaugurar dilluns el bulevard Georges Frêche, en homenatge a l'antic president de la regió Llenguadoc-Rosselló. El batlle centrista José Puig, conseller general i president de la mancomunitat de municipis Salanca-Mediterrània havia convidat el successor de Frêche a Montpeller, l'actual president regional Christian Bourquin i la presidenta del Consell General Hermeline Malherbe, tot dos socialistes i hereus polítics de l'homenatjat.

En el seu discurs inaugural Bourquin va reivindicar la seva filiació política amb Frêche i va voler aclarir que “contràriament al que s'ha dit, Georges Frêche tenia la catalanitat al cor. Sempre va admirar la catalanitat, que li provocava una interrogació”. La part més polèmica de la intervenció de Bourquin va tornar a ser quan es va referir al futur de la universitat de Perpinyà. El president regional preguntava als polítics nord-catalans presents “voleu girar-vos cap a Girona?” per afegir tot seguit “però no sou 'fadas'! (tocats de l'ala)”. Bourquin va tornar a explicar a Clairà el que havia afirmat ja a El Punt Avui, que “el vostre futur està dins la república francesa, amb la universitat de Montpeller, reconeguda arreu del món des de fa mil anys!” Per acabar, el president regional va qualificar la voluntat de lligar-se amb Girona de “bestiesa” ja que segons ell seria “tancar-se, replegar-se en un mateix”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.