Societat

Normalitzada la situació al Port i a l'aeroport de Barcelona per la boira

Els sis vaixells que esperaven entrar o sortir a la ciutat comtal han pogut fer les maniobres a les dues de la matinada

Les millores de les condicions de visibilitat han permès desactivar al Prat el procediment especial a les set del matí

Protecció Civil ha informat que el Port de Barcelona funciona amb normalitat des de les dues de la matinada d'aquest dijous. El moll ha estat tancat des de les nou de la nit de dimecres a causa de la intensa boira que hi havia a la zona. Des d'aquella hora hi havia quatre vaixells pendents d'entrar al port i dos pendent de sortir. A partir de les dues de la matinada aquestes operacions s'han pogut dur a terme. Els quatre ferris procedents d'Eivissa, Mallorca, Tànger i Itàlia han pogut completar les maniobres. Els dos creuers que esperaven per sortir, un amb 1.800 persones i l'altre amb 260, han pogut salpar.

Pel que fa a l'aeroport del Prat, la boira ha obligat aquest dimecres a activar el procediment de baixa visibilitat, un protocol pel qual s'incrementa el temps entre aterratges. Això va fer que cinc avions no arribessin a l'aeroport, bé perquè van ser desviats a altres indrets, bé perquè no van arribar a sortir dels seus orígens.

Les millores de les condicions de visibilitat han permès desactivar el procediment especial a les set del matí d'aquest dijous, per la qual cosa des de l'aeroport del Prat s'espera que a partir d'ara es vagi normalitzant la situació. No hi ha constància de més avions afectats que els cinc ja esmentats.

Carreteres


Pel que fa a les carreteres, a tres quarts de vuit del matí el Servei Català del Trànsit (SCT) destaca que la boira afecta només una carretera, concretament la C-58 entre el quilòmetre zero i el quilòmetre quatre, en terme municipal de Montcada i Reixac (Vallès Occidental), en ambdós sentits de la marxa. L'SCT informa que en aquest tram la boira és densa i recomana augmentar la distància de seguretat entre vehicles.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.