Els habitants de Prades voten a favor de la continuïtat de la Festa del Cava en un referèndum

El 62% diuen «sí» a la festa i s'hauran de comprometre a tirar-la endavant

Així doncs, un cop més, la font renaixentista rajarà amb cava a finals de juliol en una plaça reformada, però sempre que hi hagi la implicació dels veïns de Prades en l'organització de la festa. Aquest referèndum, convocat pel mateix Ajuntament de Prades, es va fer ahir a la tarda, de cinc a set, i hi van participar un 42% dels empadronats al municipi. Els vots a favor de la continuïtat de la festa van aixafar els contraris i van guanyar per majoria, amb un 62% (132 vots). La resta van ser 80 vots en contra, i s'haurà d'acatar la decisió, vinculant, d'aquesta consulta popular.

L'Ajuntament va decidir fer aquest referèndum després que l'antiga comissió de la festa se'n desentengués per falta de col·laboradors. L'alcalde de la vila, Santiago Pons, va dir que l'Ajuntament se'n faria càrrec, però que no mantindria la festa si el jovent, «que és el que l'ha de continuar», no es comprometia a organitzar-la i a col·laborar durant els dies previs i posteriors a la nit del cava. L'alcalde va assegurar que ha vist un cert compromís del jovent, que uns dies després de sentir la notícia que podria no fer-se la festa es va mobilitzar per demanar a la gent que anés a votar al referèndum. Ara l'Ajuntament espera que aquest jovent constitueixi una nova comissió per a la festa i que es comprometi a tirar-la endavant. Per això preveuen una nova organització que assigni tasques concretes a cadascú.

«Entenc que és una festa per a joves»

L'alcalde de Prades, Santiago Pons, va explicar ahir després del recompte que entén que hi hagi una part de la població que estigui en contra de la festa. «Entenc que és una festa per al jovent i que molta gent més gran hi estigui en contra pel soroll que es pot generar a la plaça durant la nit», va dir Pons. De fet, un altre dels motius que van fer plantejar a l'equip de govern no mantenir la tradició va ser que fa poc s'ha reformat la plaça Major, la qual podria acabar amb desperfectes al mobiliari nou. L'alcalde va explicar també que la decisió l'ha presa el poble, i que, de fet, ja estan pensant en les novetats que volen incloure en la festa per celebrar-ne el trentè aniversari. Els ingressos que rep el municipi arran d'aquesta festa han ajudat a crear un centre social que, segons Pons, estarà enllestit a final d'any.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.