Un càmping de Malgrat i una entitat ecologista pacten la conservació del delta de la Tordera

El càmping La Tordera de Malgrat de Mar, a tocar del riu del qual agafa el nom, ha arribat a un acord amb l'entitat ecologista Orchis, Naturalistes de la Selva i l'Alt Maresme, per a la preservació d'aquest entorn paisatgístic. Segons un comunicat, les dues parts han signat un acord de custòdia «de la riba i la ribera de la desembocadura del riu Tordera a Malgrat». El compromís assolit, al qual es poden adherir altres entitats i administracions, pretén «garantir la preservació de la zona del delta i evitar-ne la degradació que experimenta». Amb la voluntat d'aconseguir-ho, els representants del càmping i de l'organització han fet una llista de les actuacions que són necessàries per poder garantir aquesta preservació. Entre altres punts, fixen com a prioritats la protecció, la restauració, el manteniment i la divulgació dels hàbitats naturals de l'espai i de les espècies animals i vegetals que hi viuen i la gestió dels usos de l'espai, «i que es corregeixin els perjudicials i es potenciïn els compatibles amb l'hàbitat i les espècies naturals». També proposen ordenar l'espai i dotar-lo de la infraestructura necessària «per a la seva interpretació i per al seu ús lúdic i educatiu», a més de «limitar els accessos a l'espai i dintre de l'espai mitjançant tanques de fusta i senyalitzacions».

El seguiment i manteniment de les actuacions o iniciatives dutes a terme a l'espai i la seva difusió han de possibilitar, segons els responsables, «la implicació de les administracions i la població en general en el seu ús correcte, manteniment i coneixement». Finalment, el càmping La Tordera i Orchis es mostren optimistes amb el futur del delta perquè assenyalen que ja han mantingut els primers contactes amb administracions «per establir actuacions que permetin la recuperació de l'espai natural».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.