Successos

robatoris a dojo

Roben joies per valor de 300.000 euros a Serinyà

Uns encaputxats van lligar al llit el propietari d'una casa del carrer Esponellà i també se li van emportar 12.000 euros en efectiu

Dos delinqüents armats van assaltar una parella a Girona

Continua el degoteig d'assalts violents a la demarcació de Girona. Tres encaputxats van irrompre divendres de la setmana passada, a un quart de sis de la matinada, en una casa de pedra situada al número 43 del carrer Esponellà de Serinyà. A aquella hora el propietari, Dídac Moreno, d'uns 70 anys, estava dormint. Els lladres, que no anaven armats, van entrar al dormitori de l'home i el van lligar al llit per tenir via lliure per escorcollar l'habitatge. Segons consta en la denúncia dels fets, els delinqüents van aconseguir un botí important, ja que es van emportar uns 12.000 euros en efectiu i joies de molt valor, ja que es calcula que el seu preu podria arribar a un total de 300.000 euros. Tres quarts d'hora més tard, la víctima es va personar a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Banyoles per alertar del succés. Després de formular la denúncia, va ser traslladat al CAP perquè presentava talls a la cara, que li haurien ocasionat els individus. Quatre dotacions de la Policia de la Generalitat es van desplaçar al domicili, on es va realitzar la inspecció ocular; i els agents també van dur a terme controls a la carretera per intentar interceptar els sospitosos. La investigació segueix oberta i, de moment, ahir encara no s'havien efectuat detencions en relació amb el cas.

Immobilitzats de mans

Els Mossos també estan intentant localitzar els autors d'un altre robatori violent que es va registrar només unes hores abans, a Girona. Pels volts de les vuit del vespre, dos lladres armats amb una pistola que es van amagar a l'interior d'un edifici del carrer Caldes de Montbui van assaltar una parella del bloc. Quan l'home tornava a casa va ser abordat per un dels delinqüents. Els dos homes van mantenir un fort forcejament i la víctima va mirar de fugir escales avall. Llavors va entrar en escena l'altre lladre, que va tirar a terra el veí. Entre els dos individus el van obligar a entrar al seu pis, on el van lligar de mans i li van reclamar diners. Uns minuts després, va arribar a l'immoble la parella de l'home, i els delinqüents també la van immobilitzar de mans i li van exigir diners. Al final van aconseguir el seu objectiu, ja que van marxar amb documentació i diners; i van deixar la parella lligada al menjador.

La policia considera que darrere dels dos assalts no hi ha els mateixos autors. A la demarcació, també estan pendents de resoldre almenys tres assalts violents més dels últims mesos. El 22 de març, van robar en una empresa d'horticultura del carrer del Cilma de Sant Julià de Ramis. Hi van sostreure 1.000 euros i, abans de marxar, van lligar l'encarregat amb una corda i tant a ell com a una empleada els van deixar tancats a la recepció. L'altre va ser el 30 de març a l'estanc de Llorà, on van entrar tres homes amb el rostre tapat. Un esgrimia una pistola; un altre, una barra de ferro, i el tercer, una arma força rudimentària. Es van endur 2.000 euros i van deixar lligats la dona i el fill amb cordes d'estendre roba i cables que van tallar. I, el 4 d'abril, uns encaputxats van abordar la propietària de la fleca Prujà de Figueres mentre estacionava el cotxe al garatge de casa. Mentre un delinqüent la va tenir tancada al pàrquing, els còmplices van saquejar l'establiment.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.