L'Iraq celebra la retirada de les tropes nord-americanes de les ciutats del país

Els iraquians van celebrar ahir amb un dia festiu la retirada de les tropes de combat nord-americanes de totes les ciutats de l'Iraq, en compliment de l'acord de seguretat firmat el desembre passat entre els Estats Units i l'Iraq. «Ens enfrontem a una altra prova i estic força segur que en sortirem victoriosos», va dir el primer ministre Nuri al-Maliki en un discurs retransmès per televisió amb motiu de la culminació del replegament nord-americà de les ciutats.

El president del país, Jalal Talabani, que va batejar aquesta jornada com el Dia de la Sobirania, va assenyalar que a partir d'ara el poble iraquià serà «el propietari de les seves riqueses , el que decideixi el seu destí i el que escrigui la seva història». Els dos dirigents van instar també a la cooperació i la coordinació amb els països veïns en la pròxima etapa, i van insistir que als estats veïns els interessa mantenir l'estabilitat a l'Iraq.

A part dels discursos, les autoritats van reforçar la seguretat a tot el país, i la presència de les tropes iraquianes als carrers dels diferents nuclis urbans va ser la tònica dominant de la jornada, mentre que les tropes nord-americanes eren a les seves respectives bases.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.