La central nuclear de Garoña continuarà oberta fins al 2013

Zapatero ha optat per prorrogar l'activitat de la planta quatre anys més

Amb la pròrroga de l'activitat de la central fins al 2013, el govern vol intentar acontentar totes les parts. Es tracta d'una decisió «salomònica» a mig camí del tancament de la planta el 2011 que era la intenció inicial del president espanyol i la proposta del consell de seguretat nuclear que avalava la renovació del permís d'explotació per deu anys més, tal com sol·licitava Nuclenor, l'empresa explotadora participada al 50 per cent per Endesa i Iberdrola.

La decisió final del govern, però, suposa un pas enrere en el plans inicials de Zapatero per a la central. A mitjan mes passat, el president espanyol va expressar el seu desig de tancar la central el 2011, quan es compleixen els 40 anys per als quals va ser dissenyada inicialment. Zapatero no només ha renunciat a aquest desig sinó que amb aquesta decisió incompleix el programa amb el qual va concórrer a les eleccions espanyoles, en què sobre Garoña es comprometia a tancar-la el 2009, en expirar el seu permís d'explotació, i també al tancament de les centrals de manera ordenada en el temps, al final de la seva vida útil. En el cas de Garoña, incompleix tots dos punts, ja que ni la tanca aquest any com deia ni al final de la seva vida útil, que és el 2011.

Recurs de Greenpeace

La decisió governamental no ha acontentat ningú. Els qui defensen la continuïtat de la vida de la planta consideren el seu tancament el 2013 un caprici de l'executiu espanyol, mentre que Greenpeace va anunciar que recorrerà contra la decisió de l'executiu perquè és «absurda» i l'adverteix que ja «no podrà sostenir el seu discurs verd».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.