Sense sorra encara a s'Abanell

L'Estat encara no ha començat l'aportació de sorra a la platja de s'Abanell de Blanes, quan ja s'està en ple mes de juliol. L'Ajuntament havia afirmat fa un parell de setmanes que l'aportació començaria a finals de juny, però el mateix dia el subdelegat del govern estatal, Francesc Francisco-Busquets, va afirmar que l'aportació es faria el mes de juliol. Dimarts passat, l'alcalde de Blanes, Josep Trias (CiU); el regidor d'Urbanisme, Carles Gibert (CiU), i el regidor de Medi Ambient, Celestino Lillo (PP) van viatjar a Madrid per reunir-se amb representants de Costes, que els van donar una data definitiva per començar l'aportació de sorra. Tot i així, el consistori no vol fer pública la data facilitada pel govern estatal perquè no vol tornar a haver de veure com els terminis s'incompleixen ni coresponsabilitzar-se indirectament d'un altre incompliment. Tot i això, és força probable que el vaixell que ha de portar la sorra des del Maresme comenci a treballar la setmana vinent.

L'aportació de sorra d'aquest any a s'Abanell serà de 250.000 metres cúbics, superior a la feta l'any passat, que va ser de 160.000 metres cúbics. El 2008, però, l'aportació es va fer el mes de maig perquè no calia fer un altre estudi d'impacte ambiental, ja que es va treure del Tordera, d'on ja se n'havia tret altres vegades.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.