Canals

Nostàlgia i futur

Un cotxe com l’ID.Buzz només podia ser elèctric i només el podia fer Volkswagen, tot reinterpretant la mítica T1 de fa setanta anys

El Volkswagen ID.Buzz respon a un concepte de tecnologia i disseny d’avantguarda, asseguren a la marca alemanya. No debades, cap altre fabricant ofereix una parella comparable de monovolum i furgoneta elèctrics. Per tant, l’ID.Buzz i el seu germà comercial, l’ID.Buzz Cargo, formen la primera gamma de vehicles de passatgers i de repartiment completament elèctrica d’Europa. Són els vehicles del futur, però la seva línia evoca un dels dissenys més reconeguts de la història de l’automòbil. Una reinterpretació nostàlgica d’una autèntica icona de l’automoció, la mítica VW T1 de fa setanta anys.

L’ID.Buzz aconsegueix evocar el rostre característic de la T1 amb un acurat treball aerodinàmic, que es tradueix en un coeficient de penetració de tan sols 0,29, òptim fins i tot per a un vehicle de tipologia esportiva. Està basat en la plataforma modular de propulsió elèctrica MEB de Volkswagen, amb una bateria de 77 kWh col·locada al terra del vehicle, entre tots dos eixos. El motor elèctric, de 204 CV, és al darrere, sobre l’eix motriu posterior. Tot plegat permet abaixar el centre de gravetat i fa que l’ID.Buzz tingui un comportament ferm i àgil, malgrat que les dimensions i el pes siguin considerables.

Per dins, l’ID.Buzz és ideal per al lleure i també per a un ús professional. La distància entre eixos s’acosta als 3 metres i el terra és totalment pla. Amb les 5 places ocupades –ara com ara no hi ha un ID.Buzz de 7 places–, el maleter té 1.121 litres de capacitat, que es dupliquen si pleguem les del darrere. Pel que fa a l’ID.Buzz Cargo, de sèrie s’ofereix amb 3 seients al davant, el del conductor i un de doble (es pot demanar amb un seient individual per a l’acompanyant). El maleter és de 3.900 litres i ofereix espai per carregar dos europalets. L’autonomia és de fins a 418 quilòmetres. No cal dir que els ID.Buzz incorporen l’última tecnologia en sistemes d’ajuda a la conducció, planificació, seguretat i programari. Són el futur, amb un deix nostàlgic.

VOLKSWAGEN ID.BUZZ

CARROSSERIA:

Monovolum de passatgers o furgoneta (4,71 m)

MOTOR:

Elèctric

TRANSMISSIÓ:

Tracció al darrere, canvi automàtic d’1 marxa

PREU:

A partir de 58.200 euros (ID.Buzz Cargo)

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia