Canals

La DO Empordà, molt premiada per la qualitat dels seus vins

La pluja de reconeixements és fruit de la decidida aposta dels cellers empordanesos per les varietats locals

Els vins de la DO Empordà són moda i no paren de rebre reconeixements a la seva qualitat. En les darreres setmanes, els vins de la denominació han estat distingits amb guardons que posen de manifest l’alt nivell de les elaboracions dels cellers de l’Empordà.

A la darrera edició dels premis Vinari, la DO Empordà ha estat la segona denominació d’origen més guardonada. Concretament, els vins empordanesos han estat reconeguts amb un total de 34 guardons, amb dos Grans Ors, nou medalles d’or i 23 medalles de plata, la millor xifra mai assolida als premis Vinari. D’entre els reconeixements assolits, destaquen els Grans Ors assolits per dos vins empordanesos com a millors de les seves categories: el Contrapàs Blanc 2022 de Vinyes dels Aspres, que ha estat elegit com a millor brisat de Catalunya, i Mallolet Rosat 2022, Roig Parals, que s’ha endut la màxima puntuació a la categoria de rosats joves.

Un altre exemple recent de l’excel·lència dels vins DO Empordà és la gran collita de premis assolits a La Guia de Vins de Catalunya 2024.

Aquesta pluja de reconeixements és fruit de la decidida aposta dels cellers empordanesos per les varietats locals que permeten elaborar vins únics i amb personalitat que són un reflex de la zona on es produeixen. L’Empordà és terra de varietats històriques.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia