Canals

La companyia ha invertit 60 milions d’euros en la cinquena planta de producció de gasos destil·lats

Messer inaugura nova planta a Vila-seca

Aquesta nova inversió, denominada «planta de fracciona- ment d’aire», serà tot un referent europeu

Aquesta nova inversió, denominada «planta de fraccionament d’aire» (ASU, d’acord amb la sigla en anglès) serà tot un referent europeu. La nova inversió, per valor de 60 milions d’euros, és la cinquena planta de producció de gasos destil·lats de l’aire que la companyia construeix al Camp de Tarragona en 53 anys d’activitat a Espanya. La inversió comprèn la construcció de la nova unitat de producció, la modernització de les instal·lacions productives existents de Messer a Vila-seca i la nova subestació per al subministrament elèctric.

El 21 de setembre, Messer Ibérica va celebrar la inauguració oficial de la seva nova planta de producció de gasos destil·lats de l’aire a les seves instal·lacions de Vila-seca, al complex químic sud de Tarragona. A l’acte, hi van assistir el M. Hble. Sr. Pere Aragonès i Garcia, president de la Generalitat de Catalunya; l’alcaldessa accidental de Vila-seca, Manuela Moya; el president i propietari de Messer, Stefan Messer; el subdelegat del govern a Tarragona; el cònsol general d’Alemanya a Barcelona; la presidenta de la Diputació de Tarragona; alcaldes de municipis del Camp de Tarragona i altres autoritats, així com representants d’associacions, sindicats, clients, proveïdors i socis.

Amb una producció diària de 2.600 tones d’oxigen, nitrogen i argó, se situa entre les plantes més grans i més modernes d’aquest tipus al continent. Es tracta d’un procés totalment sostenible, amb zero emissions contaminants i amb l’aire que respirem com a matèria primera. Com que és un procés electrificat al 100%, pot oferir productes totalment descarbonitzats.

La nova ASU està connectada, juntament amb les altres plantes de producció i sistemes de subministrament d’emergència, a la xarxa pròpia de gasoductes de més de 90 km que Messer opera per garantir el subministrament present i futur d’oxigen i nitrogen a la indústria química de Tarragona. Aquesta inversió converteix Messer en el màxim productor de gasos destil·lats de l’aire a Catalunya, amb una producció diària de 4.500 tones.

Rubén Folgado, director general de Messer Ibérica, indica que «es tracta de la cinquena planta de fraccionament d’aire que Messer construeix al Camp de Tarragona en més de 50 anys d’activitat per reforçar el seu lideratge tecnològic i servei de total fiabilitat. Suposa una gran aposta de futur per al creixement de la multinacional alemanya en els mercats de gasos industrials, medicinals i alimentaris de la península Ibèrica».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia